EViews

Beskrivelse

EViews er et statistisk program, som gør det muligt at foretage avancerede statistiske test. EViews er både kompatibelt med cross-section, tidsserier og panel data. Selvom EViews kan foretage relativt avancerede analyser, er det meget nemt at benytte.


Tilgængelighed

Brugerlokaler:

2622(C) -C0


Licens

Som nævnt ovenfor kan licensen bestilles fra følgende side:

  • PC-software

Hvis programmet ikke er på listen afkrydses den nederste kasse, hvorefter programmet der ønskes, skrives i kommentarfeltet. Derefter sendes der en bestilling til IT-afdelingen der herefter vil behandle denne så hurtigt som muligt. Det anbefales at en bestilling altid afklares med en overordnet inden der bestilles.


Installation

Programmet installeres som udgangspunkt igennem SCCM, hvis dette er muligt. Hvis dette ikke er muligt grundet computerens oprindelse installeres det manuelt, hvilket gøres af Servicedesken på den pågældende lokation der vil tage kontakt når licensen er klar og programmet kan installeres.


Guides

Analysegruppen:

Eviews tutorials:


Kurser

Analysegruppen afholder i øjeblikket ikke kurser i dette program, men der kan ved forespørgsel arrangeres et kursus. Dette gøres ved at kontakte analytics@au.dk med kursets ønskede indhold og varighed, hvorefter der findes frem til en eventuel kursusudformning der stemmer overens med de opsatte ønsker.


Kursusmateriale

Herunder findes der kursusmateriale til nuværende og tidligere afholdte kurser.

Eviews introduktion:

Dette kursus introducerer EViews og en håndfuld basale funktioner. Tidligere skulle 2. semester på HA benytte EViews. Nu benyttes i stedet SPSS, men nedenstående materiale kan selvfølgelig fortsat bruges som inspiration, hvis man er ny i EViews.