300 nye cykelparkeringspladser i Nobelparken

Når studiestarten i næste uge bliver skudt i gang, vil der stå 300 nye cykelparkeringspladser til rådighed i Nobelparken.

De seneste år har der været trængsel i Nobelparken, når de studerende skulle parkere deres cykler. Aarhus Universitet forsøger nu at afhjælpe problemet ved at sløjfe en række bilparkeringspladser. Den ekstra plads skal i stedet bruges til cykelparkering. I løbet af denne uge er der blevet sat 200 cykelstativer op omkring bygningerne i Nobelparken. Derudover er der blevet plads til 100 cykler i Nobelparkens tre parkeringskældre. At man nu forøger det samlede antal af cykelparkeringspladser er et midlertidigt forsøg og vil blive evalueret efter studiestart.

- Vi har lejet cykelstativerne, fordi vi vil se tiden an og vurdere, om antallet af cykelparkeringspladser er passende. Det har den fordel, at vi løbende kan lave justeringer, hvis der er noget, som ikke fungerer. Det ville vi ikke kunne, hvis cykelstativerne blev opstillet permanent fra begyndelsen, siger administrationschef Ole Jensen.

Ifølge Ole Jensen er problemet, at der er nogle områder i Nobelparken, hvor det er meget attraktivt for cyklisterne at parkere. Han opfordrer derfor cyklisterne til at fordele sig på de forskellige parkeringspladser.

- Der er selvfølgelig grænser for, hvor mange cykler hvert område kan rumme, og for eksempel kantinen og biblioteket vil altid være brændpunkter. Jeg håber, at cyklisterne vil vise hensyn, så der ikke opstår trængsel på enkelte områder, siger han.

Ole Jensen understreger, at det er vigtigt, at der er let udgang fra Nobelparken i tilfælde af nødsituationer.

- Det er i alles interesse, at flugtvejene er sikrede, og at sikkerheden er i top. Derfor håber vi, at cyklisterne vil acceptere de markerede cykelparkeringspladser, siger han. 

Klik på billedet ovenfor og se oversigten over Nobelparkens parkeringspladser.