Erhvervslegat til humanist

Solar Fonden uddeler hvert år legater til forskningsprojekter med et erhvervsrettet perspektiv. Et af dem går til ph.d.-studerende fra Arts, Lars Frølund, der skal undersøge samarbejdskulturer mellem forskere og erhvervsliv

Kun to gange tidligere er legater fra Solar Fonden gået til en ph.d.-studerende fra en humanistisk forskningsorganisation. Lars Frølund fra Center for Entrepenørskab og Innovation bliver den tredje humanist og modtager 25.000 kr. fra fonden.

Hans ph.d.-projekt handler om, hvordan man opnår det bedst mulige samarbejde, der får aktører fra erhvervslivet og universitetsansatte forskere til sammen at udvikle viden, der er nødvendig for samfundet.

I praksis

Planen er at bruge legatet til studieophold hos en international industrikoncern:

–Et studieophold vil gøre det muligt for mig at sammenligne teori med praksis og undersøge, hvilke metoder og praksisser, der finder sted i et samarbejdsprojekt, forklarer Lars Frølund.

Mere end god kemi

Ambitionen om at forske erhvervsrettet skyldes ifølge Lars Frølund, at han ser en mangel på viden om, hvordan man får samarbejdet til at fungere:

–Man har fundet ud af, at "god kemi" og "godt fællesskab" er afgørende for, om man får noget ud af sådan et samarbejde. Men vi mangler viden om, hvad der stimulerer sådan et fællesskab mellem forskere og ansatte i en virksomhed. Det drejer sig om at forstå den menneskelige dimension i samarbejdet, siger Lars Frølund.