Flere eksamener på Arts afvikles digitalt

Op mod en tredjedel af de skriftlige eksamener på Arts bliver digitale ved den kommende vintereksamen. Det sker som led i en trinvis implementering af digital eksamen på Aarhus Universitet.

I vinteren 2015-2016 vil en stor del af eksamenerne på Arts blive afviklet digitalt. Det vil sige, at hele processen fra en eksamensopgave stilles, til den besvares og til sidst bedømmes, vil være digitaliseret.

Hvis du er bedømmer på en digital eksamen, er du på nuværende tidspunkt blevet orienteret. Inden eksamensstart vil du modtage yderligere information.

Der vil også blive holdt informationsmøder, hvor systemet bliver demonstreret (se tid og sted herunder).

Positive erfaringer fra pilottest

I sommeren 2015 blev den digitale eksamensplatform pilottestet i forbindelse med 31 eksamener på Arts og ST. Det involverede godt 1.000 studerende, 44 VIP og 13 TAP, og erfaringerne var generelt positive.

”Evalueringen efter sommerens pilottest viste, at undervisere, studerende og administratorer synes, at systemet er let at bruge. For studerende og administratorer er tilfredsheden med digital eksamen tæt på hundrede procent. Testen afslørede en fejl i opsætningen af annoteringsværktøjet, som gav problemer for underviserne, men fejlen blev rettet undervejs. På den baggrund forventer vi ikke problemer her i vinter, hvor vi ruller digital eksamen ud i en noget større skala på Arts,” siger uddannelseschef i Arts Studier, Leo Normann Pedersen.

Digitalisering sparer tid og ressourcer

Selvom der fortsat vil være administration forbundet med at afvikle eksamenerne digitalt, er der store gevinster forbundet med digitaliseringen.

”Der er en række indlysende fordele ved digital eksamen. Blandt andet kan vi spare store mængder papir. Og vi kan på sigt opnå administrative besparelser, fordi vi undgår det store set-up omkring de fysiske afleveringer i studiecentrene i Aarhus og i Emdrup, håndteringen af opgaverne og udgifterne til porto, når opgaverne skal sendes til bedømmerne,” siger Niels Lehmann, der er konstitueret prodekan for uddannelse på Arts.

Underviserne kan desuden modtage opgaverne til bedømmelse langt hurtigere end tidligere, og de kan foretage bedømmelsen, uanset hvor de befinder sig geografisk. Og de studerende slipper for turen til kopicenteret og kan aflevere hjemmefra.

Målet er fuld implementering i 2016

Til sommereksamen 2016 forventes digital eksamen at være implementeret på stort set hele Arts, så alle de prøveformer, som løsningen understøtter, vil blive afviklet digitalt. Målet er, at den skriftlige aflevering, den skriftlige aflevering med mundtlig prøve og stedprøven vil være digitaliseret.


Informationsmøder for bedømmere og studerende på Arts

Aarhus:

  • Mandag den 30. nov. kl. 10-11 på Katrinebjerg i lokale 5335-091
  • Tirsdag den 1. dec. kl. 14-15 på Kasernen i lokale 1584-112
  • Onsdag den 2. dec. kl. 13-15 på Moesgård i Foredragssalen lokale 4206-139
  • Torsdag den 3. dec. kl. 10.30-11.30 i Tåsingegade i lokale 1441-210

Emdrup:

  • Mandag den 7. dec. kl. 14 i lokale A011

Brug for hjælp?