Ny arbejdsgruppe for institutionsakkreditering på Arts

Med vedtagelsen af ny akkrediteringslov skal Aarhus Universitet overgå til institutionsakkreditering. Til at løfte arbejdet på Arts er der nu nedsat en arbejdsgruppe.

Den nye danske akkrediteringslov trådte i kraft 1. juli 2013 og betyder at institutionsakkreditering afløser akkrediteringen af de enkelte uddannelser. En positiv institutionsakkreditering giver universitetet en række friheder - blandt andet ophører de løbende akkrediteringer af enkeltuddannelser.

AU deltager i første runde af institutionsakkrediteringen, der placerer ansvaret for kvalitetssikring og -udvikling af uddannelserne tydeligt hos institutionen og institutionsledelsen selv. For at opnå akkrediteringen skal AU have etableret et effektivt kvalitetssikringssystem og en stærk kvalitetskultur, der afspejler AU’s vision og strategi for uddannelser. Selve institutionsakkrediteringsprocessen vil finde sted primo 2015.

 

Forankring i uddannelsesbåndet

I institutionsakkrediteringen er det den samlede institutions kvalitetssystem, der vurderes af Danmarks Akkrediteringsinstitution (tidl. ACE Denmark). Derfor er projektet forankret centralt på AU i Uddannelsesbåndet, hvor der også er fokus på sammenhængen med AU’s strategi for uddannelsesområdet: 

”AU’s kvalitetspolitik på uddannelsesområdet med sin opkobling til AU’s strategi vil blive et naturligt omdrejningspunkt for arbejdet. Herigennem kan vi sikre, at institutionsakkrediteringen indgår i en strategisk kvalitetsudvikling af uddannelserne på AU,” siger dekan Mette Thunø, der er er formand af Uddannelsesbåndet.

 

Arbejdsgruppe med blik for udfordringer

For at imødekomme de krav, den nye lov stiller, er der nedsat en arbejdsgruppe på Arts, der skal analysere udfordringer og anbefale løsninger til fakultetsledelsen. Herefter følger den egentlige udvikling af en kvalitetspolitik og kvalitetspraksis på institutterne.

 

Blandt arbejdsgruppens første opgaver er at skabe overblik over de nuværende konkrete kvalitetssikringspraksisser på Arts og identificere udfordringer og eventuelle mangler.

 

Arbejdsgruppen er sammensat, så man sikrer, at deltagerne har  relevant kendskab til uddannelsesmiljøerne.  Gruppen er underordnet AU’s arbejdsgruppe vedr. institutionsakkreditering og sidestillet med lignende arbejdsgrupper på de øvrige hovedområder.

 

Arbejdsgruppens medlemmer er:
Marianne Ping Huang (formand), Eva Viala (IUP), Ken Henriksen (IÆK), Henrik Vase (IUP), Morten Haugaard (IKS), Leo Normann Pedersen (AU Studier), Jacob Buch (AU Studier), Lykke K. Jensen (AU Studier), Stig Roesen (AU Viden), Hanne Johansen (IÆK), Søren Balsløv Fransén (IUP), Frederik Langkjær (IKS), Tina Keiding (CUDIM), Aske Dahl Sløk (dekansekretariatet), Maj-Britt Laursen (dekansekretariatet)