Ny biblioteksleder for Arts, Aarhus

Maia Lunn Vonsbæk er pr. 1. december 2012 ansat som biblioteksleder for Arts, Aarhus. Hendes mål er at forbedre kontakten til de faglige miljøer og puste liv i Studiecenter Arts.

Den nye biblioteksleder på Arts hedder Maia Lunn Vonsbæk. Maia har stor erfaring med biblioteksområdet og forskningsverdenen, da hun gennem de sidste 12 år har været ansat på Arkitektskolen Aarhus som biblioteksleder.

Jobskiftet udsprang af en drøm om at prøve sig selv af i en større målestok. Efter omstruktureringen på AU er der ifølge Maia Lunn Vonsbæk mange ting at arbejde videre med på biblioteksområdet:

”Efter fusionen oplever mange, at der er blevet længere afstand mellem bibliotek og fagmiljø”. En af mine opgaver er at forbedre vores kontakt til de faglige miljøer og forhåbentlig også forbedre brugertilfredsheden inden for de ressourcemæssige rammer, vi har”, forklarer Maia Lunn Vonsbæk.

Forbedring af studiemiljøet

Et af de første projekter, som Maia Lunn Vonsbæk vil gå i gang med, er at forbedre læsesalen i det store bibliotek i Nobelparken. Her har været klager over støjniveauet, og det vil der ifølge Maia Lunn Vonsbæk komme en bedre løsning på i løbet af næste forår.

Maia får i sin nye stilling også ansvaret for udviklingen afLearning Commons, (dvs. åbne fleksible og brugerfokuserede rum, der kan medvirke til at understøtte universitetets læringsmiljø) i det samlede Aarhus University Library.

Vant til fusioner

Maia Lunn Vonsbæk kommer fra et lille bibliotek på Arkitektskolen, som havde tæt kontakt til de faglige miljøer. Det har derfor mange ligheder med de gamle institutbiblioteker på AU.

”Biblioteket på Arkitektskolen er fusioneret lokalt med bl.a. Arkitektskolens Forskningsadministration, så fusioner er ikke ukendt for mig”, fortæller Maia Lunn Vonsbæk, og fortsætter:

”Forskellene mellem min gamle og min nye arbejdsplads handler meget om størrelse og antal studerende. (Der er omkring 700 studerende på Arkitektskolen, red.). Jeg bliver stadig imponeret over de tæt besatte læsesale, vi har fra morgen til aften i Nobelparken”.