Rane Willerslev i ledelsesfunktion på ARC

Professor Rane Willerslev har fået en ledende post på Artic Research Centre (ARC), hvor han først og fremmest skal fremme det tværfaglige samarbejde og hjælpe med at udvikle Arts-projekter.

Fra den 1. juni 2014 til udgangen af 2016 skal Rane Willerslev, professor i social antropologi, varetage en ledelsesrolle i AU’s interdisciplinære arktiske center, ARC. Rane Willerslevs rolle på centret bliver todelt, idet han både skal fremme det tværfaglige samarbejde på ARC, men samtidig også skal hjælpe med at udvikle projekter på ARC, der har en Arts-profil.

”Inden for ARC er naturvidenskaben meget dominerende. Jeg skal sikre, at Arts ikke bliver en svag partner, men at Arts derimod kommer til at få indflydelse i centret. Derfor bliver min rolle at hjælpe med at fremme forskningsprojekter, der knytter sig til centret, så de kommer til at stå stærkere,” fortæller han.

Ifølge Rane Willerslev er der i forvejen løbende dialog mellem faglighederne på ARC, hvilket danner et godt udgangspunkt for øget samarbejde. Den helt store udfordring ved centret bliver at samle miljøet fysisk.

”Bygningen, som ARC er placeret i, er for lille til at kunne rumme alle forskere, der er tilknyttet centret. Det er en hindring for samarbejdet, fordi gode idéer ikke opstår under formaliserede møder, men derimod når man mødes på gangen eller drikker en kop kaffe sammen i de bløde sofaer,” fortæller han.