Seminar om institutstruktur på Arts

Mandag den 18. august mødes en stor gruppe medarbejdere, studerende og ledere på Arts til et heldagsseminar for at starte en intern proces, der skal følge op på forårets problemanalyse.

I forlængelse af Universitetsledelsens fremlægning af løsningsforslag fredag den 15. august, tager Arts hul på processen på fakultetsniveau.

”Vi fik nogle klare signaler i analyserapporten om fakultetets organisering, som vi nu tager initiativ til at diskutere. Med mødet på mandag vil vi åbne debatten og forsøge at tilrettelægge en proces, som giver bedst mulige vilkår for medinddragelse og legitimitet i beslutningerne,” siger konstitueret dekan på Arts Johnny Laursen og understreger, at Arts-processen er en del af AU’s samlede opfølgning på problemanalysen.

De fællesfakultære hensyn

Fokus på mødet vil være den fremtidige institutorganisering og dens konsekvenser for fakultetets forskning, uddannelse, økonomi, medinddragelse, trivsel mv. på tværs af fakultetet.

”Det er vigtigt, at vi husker det, jeg kalder de fællesfakultære hensyn, når vi begynder at tænke i decentrale løsninger. Det er vi nødt til for at bevare den overordene sammenhæng og balance i det fremtidige Arts,” siger Johnny Laursen.

Beslutning inden jul

Fakultetsledelsen lægger op til, at der nedsættes en udredningsgruppe, som skal analysere de forskellige muligheder for en fremtidig fakultetsorganisering. Det kan enten være en ny organisering, eller at man beholder den nuværende struktur - eller noget midt imellem. Resultatet drøftes på endnu et heldagsseminar. Det er planen, at der ligger en beslutning inden jul.

Deltagerkredsen i seminaret er bredt sammensat med vægt på de repræsentative fora, og de inviterede er:

  • Akademisk råd
  • Fakultetets Samarbejdsudvalg (FSU)
  • Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU)
  • Institut- og centerfora fra IKS, IUP, IÆK og CUDiM
  • Funktionschefer (ACA)

Desuden deltager fakultetsledelsen.