Samarbejde Administration (Faglighed) Alle grupper Alle AU-enheder Ekstern målgruppe Aarhus Universitet

Aarhus Universitet indgår strategisk aftale med stor indisk it-virksomhed

Institut for Datalogi og indiske Infosys har underskrevet en strategisk partnerskabsaftale, der skal styrke samarbejdet om forskning og innovation inden for primært kunstig intelligens (AI), kryptografi og datasikkerhed.

Aftalen er en overordnet rammeaftale, hvor de enkelte faglige projekter og aktiviteter endnu ikke præcist er fastlagt. Der er ikke desto mindre store forventninger til samarbejdet mellem det internationalt anerkendte institut og it-virksomheden, der er førende inden for digital transformation og beskæftiger mere end 250.000 medarbejdere i mere end 50 lande:

“Vi er rigtig glade for aftalen med InfoSys, da den er starten på et strategisk forskningssamarbejde. InfoSys har udtrykt interesse i at finansiere forskningsprojekter og forskere på Institut for Datalogi for at få adgang til de forskningsmæssige spidskompetencer, instituttet er internationalt anerkendt for,” udtaler institutleder på Institut for Datalogi Kaj Grønbæk og fortsætter: “InfoSys har særligt udvist interesse for vores forskning inden for cyber-security, blockchains, machine learning, visual analytics og data privacy, men aftalen er åben for nye fokusområder. Samtidig får Aarhus Universitet adgang til en enorm talentmasse i Indien ved etableringen af dette samarbejde."

Samarbejdet mellem Infosys og Aarhus Universitet lægger sig i slipstrømmen af de styrkede politiske, økonomiske og kommercielle relationer mellem Danmark og Indien, der indgik en grøn strategisk partnerskabsaftale i september 2020. Den netop indgåede aftale mellem Aarhus Universitet og Infosys åbner også op for i samarbejde at udforske bæredygtige og grønne teknologier, der på sigt kan omfatte andre forskningsområder på universitetet.  

Statsminister Mette Frederiksen er på officielt besøg i Indien 8.-12. oktober, hvor hun bl.a. besøger Infosys.

Aarhus Universitet har undervejs i forhandlingerne samarbejdet med Invest in Denmark under Udenrigsministeriet.

Læs mere om Infosys her: https://www.infosys.com/