Christian Buur bliver ny innovationschef på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har ansat Christian Buur som ny innovationschef. Han kommer fra en stilling som CEO i Unisense, en højteknologisk virksomhed specialiseret i udvikling og produktion af sensorer til mikrobiologisk forskning inden for biogeokemi og biomedicin samt i industrielle sensorer inden for vandsektoren. Unisense er en spinout-virksomhed fra AU.

 

Aarhus Universitet har valgt Christian Buur ud fra et bredt og højt kvalificeret ansøgerfelt. Han har gennem størstedelen af sin karriere beskæftiget sig med ledelse, innovation og forretningsudvikling både som direktør og som konsulent i virksomheder som Accellerace, McKinsey, AarhusKarlshamn og senest Unisense.

”Med Christian Buur som leder af innovationsbenet i AU’s nye erhvervssatsning er vi kommet et langt skridt nærmere målet om, at AU skal være afsender på flere vidensbaserede virksomheder, der skaber direkte værdi til samfundet gennem vækst, arbejdspladser og udvikling af fremtidens forretningsmodeller,” siger erhvervsdirektør Lone Ryg Olsen.

Christian Buur skal i den nyoprettede stilling som innovationschef hos Erhverv og Innovation på universitetet lede aktiviteterne under AU’s nye iværksætterhus The Kitchen, der er centrum for iværksætteraktiviteter for studerende, ph.d.er og forskere på AU. Han tiltræder 1. august 2020.

Christian Buur er oprindeligt uddannet cand.merc. i International Business fra Aarhus Universitet og bor i dag i Risskov med sin kone og tre børn og er i øvrigt en ivrig sportsmand.