Fond til iværksættervirksomheder flytter ind i The Kitchen

Iværksætterne i The Kitchen, Aarhus Universitets iværksætterhub for forskere og studerende, får nu nemmere adgang til funding i den tidlige iværksætterfase. Det gør de, fordi Aarhus Universitet har indgået en strategisk partnerskabsaftale med landets største start-up accelerator, Accelerace, der hjælper startups via intensive træningsforløb og låneinvesteringer.

Ud over deres kontor i København får Accelerace således deres vestdanske kontor i The Kitchen. Her er deres nyeste fond Accelerace Invest II parat til at investere i landets mest lovende startups, der har behov for risikovillig kapital i den tidlige og ofte svære etableringsfase.

”Vi er virkelig glade for at få Accelerace med ombord i The Kitchen. Accelerace er en meget stærk finansiel partner, der kan være med til at løfte iværksætterindsatsen i The Kitchen betydeligt og indfri ambitionen om The Kitchen som hotspot for innovationskraften på hele universitetet og byen som helhed. Det finansielle redskab, Accelerace udbyder, passer helt perfekt til mange af de iværksættervirksomheder, der udspringer fra Aarhus Universitet”, udtaler innovationschef i Erhverv og Innovation, Aarhus Universitet, Christian Buur.

Nyetableret Finance Powerhouse
Accelerace flytter ind i The Kitchens nyetablerede Finance Powerhouse, og det er ambitionen, at dette skal huse en række andre finansielle partnere og have en bred pallette af forskellige kapitaltilbud med grants, lån og egenkapital.

”Når vi ser på de universiteter rundt omkring i verden, som har størst succes med iværksætteri, står det klart, at nem og rigelig adgang til risikovillig kapital er afgørende vigtigt. I den tidlige fase har iværksættervirksomheder oftest svært at skaffe den nødvendige risikovillige kapital, fordi beviset for forretningsmodellens holdbarhed i sagens natur typisk vil være spinkelt – og kapitalsituationen er bestemt ikke blevet nemmere under corona-krisen. Et stærkt Finance Powerhouse vil desuden få flere af universitetets forskere og studerende med iværksætterdrømme til at turde springe ud i etablering af egen virksomhed.”, understreger Christian Buur.

Konvertible lån og accelerationsprogram i kernen af dansk iværksætteri
Accelerace skal med etableringen af investeringsfonden Accelerace Invest II i løbet af de næste tre år investere i 90 af de mest lovende danske tidlige startups. Det sker i form af konvertible lån på op til DKK 500.000 per virksomhed. Ud over muligheden for konvertible lån tilbyder Accelerace også iværksætterne i The Kitchen et 5-måneders accelerationsprogram med forskellige former for træningsmoduler.

”For Accelerace er det essentielt, at vi placerer os i kernen af dansk iværksætteri. I København har vi kontor på Symbion, og i Aarhus flytter vi nu ind i The Kitchens Finance Powerhouse. For os handler det om at være til stede der, hvor vi kan få den størst mulige berøringsflade med de tidlige iværksættere i de bedst fordrende rammer for samarbejde, kreativitet og innovation – tre ting, som vi forbinder med The Kitchen,” udtaler partner i Accelerace, Claus Strand Kristensen.

Accelerace flytter ind i The Kitchen den 1. september.

Læs mere om Accelerace her

Læs mere om The Kitchen her

Kontakt:

Christian Buur

Innovationschef

Mobil: 21691659

Mail: cbu@au.dk

https://www.linkedin.com/in/christianbuur/