Joakims kærlighedsservice tænder gnisten hos offentlig investor

Iværksætterånden blomstrer på Aarhus Universitet, hvor en ganske særlig type investering er ved at vise sin styrke. Joakim Habekost boostede sin parforholdsforretning med hjælp fra universitetets iværksætterhus.

Selvom Love Fuel udnytter kunstig intelligens, lægger den stor vægt på det menneskelige aspekt. Appens mål er ikke at erstatte ægte interaktion, men derimod at forbedre den. Foto: PR
Selvom Love Fuel udnytter kunstig intelligens, lægger den stor vægt på det menneskelige aspekt. Appens mål er ikke at erstatte ægte interaktion, men derimod at forbedre den. Foto: PR

Kærlighed har mange former. Hos Joakim Habekost er den blevet til et forretningseventyr.

Den nyuddannede erhvervsøkonom fra Aarhus Universitet har opdaget, hvordan passion og hengivenhed i parforhold kan omsættes til en vellykket forretningsmodel. Med appen Love Fuel har han introduceret en ny teknologi, der med hjælp fra kunstig intelligens forstærker tosomhedens intimitet og giver nye dimensioner til kærlighedslivet.

Nu har Innovationsfonden fået øjnene op for forretningskonceptet og dets potentiale til at revolutionere måden, vi navigerer i relationer og partnerskaber.

Joakim Habekost er dermed blandt en voksende skare af iværksættere tilknyttet The Kitchen, som kommer igennem nåleøjet til Innovationsfondens ombejlede investeringsprogram, Innofounder.

Med en næsten 70 procent succesrate i ansøgninger har iværksættere, der er tilknyttet iværksætterhuset ved Aarhus Universitet, i år overgået landsgennemsnittet, hvor kun 18 procent fik tildelt det eftertragtede økonomiske rygstød.

”Innovationsfondens blåstempling kan sikre fremtidige investeringer. Men det signalerer også, at Love Fuel har en reel berettigelse og kapacitet til at tackle væsentlige samfundsudfordringer,” siger Joakim Habekost. 

Helstøbte iværksættere
Investeringsekspert Navid Dayyani fremhæver, at Joakim Habekost og hans mediværksættere fra Aarhus Universitet har taget et vigtigt skridt mod en vellykket virksomhedsrejse med en plads i Innofounder-programmet.

Det giver dem ikke kun økonomisk stabilitet gennem en fast månedsløn i et helt år, men også frihed til at fokusere på forretningsudvikling uden at bekymre sig om finansielle udfordringer.

"Programmet fungerer derfor som en enorm tryg base, da tvivl og usikkerhed ofte er det, der afholder folk fra at tage springet ind i iværksætterverdenen," forklarer han.

I sin rolle som rådgiver i The Kitchen er Navid Dayyani med til at guide ambitiøse forskere og studerende mod finansieringsmuligheder. Her har han oplevet, hvordan inkubatoren frembringer gennemtænkte forretningskoncepter, som er uundgåelige for investorer at lægge mærke til.

”Det er dog afgørende, at iværksætterne selv har en klar forståelse af markedspotentialet for deres virksomhed, og det er noget, vi hjælper dem med her hos os. Det er en nøglefaktor for de fleste investorer, især Innovationsfonden,” påpeger han.

Brændstof fra tidsånden
Joakim Habekost var drevet af tidsånden, da han opfandt den digitale løsning til følelsesmæssig vedligeholdelse af parforhold.

Bevidst om, at halvdelen af alle danske ægteskaber forliser, og at hver femte dansker bærer byrden af et belastet parforhold, indså han, at den digitale verden måtte kunne tilbyde en løsning. Én, som sigtede efter at styrke allerede velfungerende forhold og gøre dem robuste nok til at stå imod fremtidige kærlighedskriser.

Love Fuel udnytter kunstig intelligens til at levere skræddersyede påmindelser og vejledning til begge parter i et forhold. Appen foreslår derfor aktiviteter og andre handlinger til par, alt sammen baseret på en grundig forståelse af de involveredes individuelle behov.


Joakims Habekosts eget parforhold inspirerede ham til at udvikle appen. Han ønskede at gøre det nemmere for alle par for at opnå glæde og harmoni. Foto: PR

På trods af opbakningen til teknologiens potentiale, er Love Fuel endnu ikke frigivet til offentligheden. Gennem Innovationsfondens investering har Joakim Habekost dog allerede sikret sig en stabil månedsløn for det kommende år. Og den dyrebare tid ønsker iværksætteren at udnytte til udforskning og modning.

”Jeg skal ikke ud at jage kunder i øjeblikket. I stedet vil jeg udforske teknologiens potentiale. Love Fuel skal levere den bedst mulige service baseret på videnskabelige indsigter, men det handler lige så meget om at modne virksomheden til at tiltrække yderligere investeringer” siger han. 

Betegnelsen "investering" fremstår muligvis vildledende i forhold til tildelingen af en Innofounder. Det skyldes, at Innovationsfonden faktisk ikke forlanger hverken tilbagebetaling eller ejerskab fra de nystartede virksomheder.

Målet med investeringsprogrammet er i stedet at fremme vækst og imødegå presserende samfundsmæssige udfordringer

Sådan bliver iværksættere i The Kitchen attraktive for investorer
 

 • Fokus på idéudvikling: The Kitchen er en platform for nytænkende idéer. Her kan studerende og forskere ved Aarhus Universitet finde støtte og vejledning til deres forretningsidé.
   
 • Fra koncept til handling: Gennem specialiserede workshops, mentorrelationer og et netværk af branchefolk, bliver iværksætternes koncept formet til en realistisk forretningsmodel med potentiale til at tiltrække investorer.
   
 • Skarp præsentation: Evnen til at præsentere ideer på en indsigtsfuld måde er essentiel, da investorer ofte ønsker at møde iværksætteren personligt før beslutninger træffes. The Kitchen tilbyder pitchtræning, der giver iværksættere evnen til at formidle deres vision effektivt til investorer.
   
 • Struktureret ansøgningshjælp: Ansøgninger om offentlig finansiering og tiltrækning af private investorer kræver præcision. The Kitchen bistår iværksættere med at udfylde ansøgningsskemaer og samle relevante dokumenter, der tydeliggør idéens værdi.
   
 • Stærke netværksforbindelser: The Kitchen faciliterer forbindelser til eksperter, testfaciliteter og potentielle kunder. Det styrker idéens troværdighed og forankrer dens appel som en god investering.