Én milliard til forskning – og hjælp til ansøgere er på vej

I Det Frie Forskningsråds samlede opslag for 2012 er der forskningsmidler for 1.000.000.000 kr. Informationsmøde og vejledning til ansøgere på Arts er på vej

For første gang laver Det Frie Forskningsråd i 2012 ét samlet opslag af alle de forskningsmidler, som rådet vil uddele over hele året. Der vil stadig være to ansøgningsfrister, men det betyder, at nogle af de virkemidler som forskere kan søge om, holder flyttedag og får en ansøgningsfrist allerede i foråret 2012. Ansøgere på Arts vil kunne få hjælp til at få skruet den gode ansøgning sammen – foreløbig ser hjælpen sådan ud:

  • Sekretariatet for Det Frie forskningsråd holder et informationsmøde tirsdag 13. december, kl. 14.00-16.00. Mødet handler om, hvordan ansøgningsrunden vil forløbe i 2012 og foregår i Richard Mortensen stuen i Studenternes Hus, Frederik Nielsens Vej 3, 8000 Aarhus C.
  • I starten af det nye år afholdes vejledningsmøder om, hvilke underskrifter man skal indhente, hvordan et forskerbudget opbygges, gennemlæsninger af ansøgninger og andet. Information om tid og sted kommer her på Arts’ medarbejdersite.

To ansøgningsfrister i 2012

Midlerne hos Forskningsrådet i Kultur og Kommunikation er delt op, så der er ansøgningsfrist 2. marts 2012 til individuelle postdoc-stipendier, forskerkarriereprogrammet Sapere Aude, kollektive forskningsprojekter, forskernetværk, tidsskriftsstøtte og til videnskabelige konferencer. Til de individuelle postdoc-stipendier bliver der desuden en ansøgningsfrist igen den 31. August 2012.