Indretningen af Nobelparken på dagsordenen

Flyttebrugergrupperne på IKS, IÆK og Erhvervssprog fra BSS holdt onsdag den 6. juni møde om indretningen af fællesarealerne i Nobelparken. Til mødet blev der fremlagt ideer til, hvordan den nye indretning skal se ud og deltagerne fik lejlighed til at komme med deres input.

26 deltagere bestående af repræsentanter fra de tre institutter, der skal være i Nobelparken i fremtiden, var onsdag den 6. juni samlet for at diskutere planerne for indretningen af fællesarealerne i det store røde byggeri.

Bedre udnyttelse af arealer

Et forslag til en ny indretning af kantinen og kantineomgivelserne ude og inde blev fremlagt af arkitekt Stinne Bjerre. Hun gjorde det klart, at det er vigtigt at finde en bedre udnyttelse af arealerne, end der hidtil har været.

Ifølge oplægget er tanken at dæmpe klangen i de høje store rum og derved gøre noget ved den dårlige akustik.  Man vil også skabe en venlig og hyggelig stemning på balkonerne og i aulaen ved hjælp af hynder i forskellige farver og bløde sofaer. Da kødannelser er et problem i kantinen, vil man forsøge at lave flere buffetborde, så det bliver nemmere og hurtigere at købe sin frokost.

- Vi vil gerne skabe liv i de store gangarealer ved at lave hyggelige siddepladser. Det er også tanken at lave høje siddepladser om søjlerne, forklarer Stinne Bjerre.

Gode input

Flyttebrugergrupperne tog godt imod oplægget og kom med kritik af enkelte elementer, baseret på tidligere erfaringer. For eksempel mente nogle, at høje stole er svære at sidde ordentligt på.

Rasmus Markussen, der er studerende på Idehistorie og formand for Arts-rådet, syntes, at det var interessant at høre om planerne.

- Det er positivt, at der bliver gjort noget ved kantinen. Det er der særligt brug for, når vi bliver endnu flere.  Forslaget er en forbedring, idet møblerne virker til at være af bedre kvalitet end de nuværende. Det er også tiltrængt, at akustikken bliver bedre, siger Rasmus Markussen.

Han pointerede dog, at det var svært at komme med input, når det konkrete oplæg ikke var blevet udsendt til deltagerne inden mødet. Den holdning delte flere af deltagerne.

Generel opbakning til forslaget

Administrationschef Ole Jensen vurderede, at der overordnet var generel opbakning til de fremlagte ideer:

- Deltagerne bidrog med konkrete kommentarer og spørgsmål til enkelte elementer, som vi må forsøge at tage højde for i det videre arbejde, fortæller han.

Da det er hensigten, at fællesarealerne gerne skal stå klar til semesterstart, vil styregruppen hurtigt træffe en beslutning på baggrund af den indstilling, der kom fra mødet.