Rod og støj på biblioteket i Nobelparken i sommer

Det bliver rodet og støjende på biblioteket i Nobelparken fra den 15. juni på grund af ombygning, og læsesalen i kælderen lukker sommeren over. Til gengæld får brugerne et lyst og levende biblioteks- og studiemiljø til studiestarten.

Foto: Anders Trærup

De studerende og ansatte, der kommer på biblioteket i Nobelparken, skal leve med en hel del støj og rod hen over sommeren. Kælderen bliver bygget om, og der indrettes en ny lys læsesal i stueetagen.  Samtidig indrettes faglige læsesale i 3 af de eksisterende læsesale på 2. etage til Historie, Teologi og Religionsvidenskab samt de klassiske fag.

”Mest larmende bliver det, når der skal skæres et hul i en bærende væg i bygning 1461. Det kommer til at give rystelser i hele bygningen over en uges tid i juli,” siger biblioteksleder Maia Louise Lunn Vonsbæk.

Bøger skal helst afleveres inden ferien

Formålet med ombygningen er at skabe bedre fysiske forhold, der kan danne rammen om et mere lyst og levende biblioteks- og studiemiljø. De mest læste bøger bliver trukket ud af kompaktreolerne i kælderen og stillet frem på åbne hylder. Det betyder desværre også, at man ikke vil kunne komme til bøgerne i ombygningsperioden.

”Vi opfordrer alle til at aflevere deres lånte bøger inden de går på ferie og senest den 1. juli. Det letter den komplicerede proces det er at trække 24.000 bøger ud af 18 forskellige samlinger i kompaktreolerne og opstille dem efter ét fremtidigt fælles system,” siger bibliotekslederen.

Lån bliver fjernlån

Man vil stadig kunne låne bøger via library.au.dk, som man plejer. Dog kan der gå længere tid, før man får dem, da de skal hentes fra andre biblioteker som fjernlån.

Få hjælp i skranken mellem kl. 9 og kl. 11

Kælderen og adgangen til bøgerne er lukket frem til studiestart. Fra den 29. juni til den 14. august er der sommerbemanding på biblioteket. Det betyder, at der kun kan hentes hjælp og vejledning i bibliotekets skranke fra kl. 9-11.

Der bliver løbende orienteret om ombygningsprocessen via studie- og medarbejderportalen.

Læs mere om baggrunden for ombygningen af biblioteket i Nobelparken

Kontakt

For mere information kontakt Biblioteksleder Maia Vonsbæk