Husk at opdatere dine mobile enheder

Har du modtaget en email fra Microsoft med en påmindelse om at opdatere din mobiltelefon eller tablet, skal du gøre det inden for 14 dage for fortsat adgang til AU-systemer på dine enheder. Mailen er ikke spam.

Foto af person med telefon
Husk at opdatere dine mobile enheder med de seneste sikkerhedsopdateringer. Foto: Lars Kruse

Microsoft app’en Intune-firmaportal hjælper os med at holde vores mobile enheder ajour med de seneste sikkerhedsopdateringer.

Inden for de seneste par dage har mange medarbejdere modtaget en mail fra afsenderen microsoft-noreply@microsoft.com med påmindelse om at opdatere mobiltelefon eller tablet. Har du fået denne mail, er det vigtigt, at du følger anvisningerne om at opdatere, hvis du fortsat ønsker at have adgang til fx AU-mail, Teams og Onedrive fra dine mobile enheder.

Flere har mistænkt mailen for at være spam og et phishingforsøg, fortæller Karsten Ovesen AU IT.

”Det er på mange måder positivt, at vi har medarbejdere, der er opmærksomme på risikoen for phishing. Nu er det vores opgave at justere på formen i disse mails fra microsoft fremadrettet, så de ikke skaber usikkerhed blandt medarbejdere”, siger han og understreger, at de løbende sikkerhedsopdateringer af mobile enheder er nødvendige for fortsat at holde et højt sikkerhedsniveau.

Sådan gør du

  • På Apple-enheder åbner du ’Indstillinger’, herefter ’Generelt’ og ’Softwareopdatering’. Her installerer du den seneste opdatering.
  • På Android-enheder åbner ’Indstillinger’, herefter ’System’ og ’Systemopdatering’. Her installerer du den seneste opdatering.

Har du brug for hjælp er du velkommen til at kontakte din lokale IT-support