Søg om det findes i Pure

Vær opmærksom på, at din publikation allerede kan være registreret i Pure.

Hvis I for eksempel er flere AU-forfattere på samme publikation, kan en af dine medforfattere have indberettet publikationen før dig. Ligeledes importerer AU Pure løbende valideringsklare publikationer.

Derfor skal du altid søge efter publikationen i Pure, før du påbegynder din registrering.

Søg efter indhold i Pure

Søg efter indhold ved at bruge søgefeltet i den sorte bjælke øverst. Søg på (noget af) publikationens titel og eventuelt også et forfatternavn. Du kan ikke søge på et PubMed ID (PMID).

Læg mærke til, at du med et enkelt klik på en af ikonerne over resultatlisten kan filtrere listen på en bestemt indholdstype.

Når du forud for din registrering, ser du ser en publikation med (næsten) enslydende titel i søgeresultatet, skal du klikke på titlen for at åbne posten, og vurdere ud fra de registrerede oplysninger, hvorvidt det er den samme publikation, som den du ønsker at registrere.

Søg i alle publikationer i Pure

Du kan søge direkte i kategorien "Publikationer".

Start med at fjerne filtret "Mit indhold", hvilket som standardindstilling er slået til. Når dette filter er slået til, får du kun vist de publikationer, hvor du selv er tilknyttet. Fjern derfor dette filter ved at gå ind på "Publikationer" og klik på filtret "Mit indhold". Fjern fluebenet under "Indhold jeg er tilknyttet". Det gør, at du nu kan søge i alle publikationer i Pure, og ikke kun dem du er tilknyttet.

Du kan også klikke på krydset til venstre og fjerne filtret på den måde.

Søg på noget af publikationens titel, når du har fjernet filtret. Vurder ud fra de søgeresultater du får, om publikationen allerede findes i Pure. Hvis publikationen ikke findes, kan du begynde din registrering.

Du kan læse mere om indberetningsmetoder.

Begræns dit søgefelt med filtre

Du kan begrænse dit søgefelt ved at anvende filtre. Klik på tragten og vælg fra listen det felt du vil filtrere efter. Det kan for eksempel være "Person" eller "Personrolle", hvis du vil finde en bestemt forfatter.

Advarsel om mulig dublet

Det kan ske, at du får en advarsel om en mulig dublet "Se mulige dubletter", når du udfylder titelfeltet; også selv om du ikke fandt en dublet i din søgning. Det skyldes, at der er et indbygget dublet-tjek i Pure, som hjælper med at forebygge, at der oprettes dubletter.

Klik på advarslen for at se den mulige dublet. Du får vist en eller flere titler på mulige dubletter i et pop-up vindue og nogle oplysninger om publikationen såsom forfatter og tidsskrift. Vurder ud fra oplysningerne, om det er en dublet eller ej. Klik på titlen for at åbne publikationen, såfremt du har behov for at undersøge den nærmere.

Hvis det er en dublet, annullerer du din påbegyndte registrering og søger dubletten frem i Pure. Tjek at den eksisterende publikation er registreret korrekt. Ret i oplysningerne, hvis det er nødvendigt.

Har du ikke adgang til at rette oplysningerne, kan du henvende dig til personen, der har registreret den, eller skriv til Pure supporten på pure@au.dk.

Er det en dublet?

Hvis en publikation i Pure matcher den du ønsker at oprette på titel, type og tidsskrift, tyder meget på, at du er ved at oprette en dublet.

Bemærk, at to poster kan have helt samme titel uden at være dubletter. En artikel kan være udgivet på forskellig vis. Den kan for eksempel være oprettet som en tidsskriftartikel og som en konferenceartikel. De to udgivelser er ikke dubletter og skal registreres separat i Pure. De vil have samme titel men forskellige publikationstyper. Ligeledes kan en tidsskriftartikel være udgivet i to forskellige tidsskrifter. Her skal begge udgivelser også registreres separat i Pure.