Vi ta’r – alle sammen - skraldet

Besparelserne på AU rammer også bygningsservice ved Arts, og derfor sker der ændringer i rengøringsproceduren fra 1. juli.

I forbindelse med økonomiprocessen har Bygningsservice Arts mistet 8 rengøringsmedarbejdere ved hhv. afskedigelser og frivillige fratrædelser. Det betyder, at det har været nødvendigt at foretage nogle ændringer i den daglige drift. 

Forandringerne gælder særligt rengøring af kontorer og affaldshåndtering: 

”Det er altid svært at skære ned, men vi har prioriteret at bevare en uændret indsats på de områder, hvor mange mennesker færdes – dvs. mødelokaler, undervisningslokaler, køkkener og toiletter,” forklarer Teknisk chef Lars Mitens. 

Nedskæring på kontorrengøring og ændret affaldshåndtering

Hvad betyder det for dig?
Fremover kommer rengøringspersonalet på dit kontor én gang ugentligt, hvor frie overflader aftørres og gulvet rengøres.

Du får ikke længere tømt din affaldsspand på kontoret. Dit restaffald skal du selv aflevere i køkkenet og papiraffald skal afleveres til genbrug i papirsækken i et affaldsrum eller printerrum.

Det betyder, at vi nu alle selv skal sortere vores affald: 

”Det er trods alt en sidegevinst, at affaldssorteringen bliver forbedret og mere miljøvenlig, fordi papiraffald og restaffald fra kontorer ikke længere blandes sammen,”  fremhæver Lars Mitens.

Den nye procedure er en gevinst for miljøet og økonomien. Bygningsservice Arts håber derfor, at alle medarbejdere hurtigt medvirker til at få ordningen til at fungere - selvom det kræver lidt mere omtanke af den enkelte.

Oversigt over ændringer i rengøring ved Arts

Rengøring af kontorer

  • Før den 1. juli: Let rengøring hver dag.  Grundigt én gang om ugen
  • Efter den 1. juli: Grundigt én gang om ugen

Tømning af affaldsspande på kontorer

  • Før den 1. juli: Hver dag
  • Efter den 1. juli: Sker ikke.  Du sorterer selv restaffald og papiraffald og aflevere det de rigtige steder 

Rengøring af fællesarealer

  • Undervisningslokaler: ingen ændring
  • Mødelokaler: ingen ændring
  • Toiletter: ingen ændring
  • Køkkener: ingen ændring

Alle medarbejdere ved Arts kommer til at opleve de samme ændringer - herunder de, som er serviceret af Science and Technologies driftsområde Katrinebjerg (CUDiM, CEI, Digitale medier og Oplevelsesøkonomi).