Nyt fra udfasning af gamle systemer

AU IT’s input til projekt 585

Status

Der er i 2016 gennemført en analyse af de administrative systemer, for at klarlægge, hvilke systemer der potentielt skal udfases, og hvilke forudsætninger der skal på plads, for at udfasningen kan gennemføres.

Med udgangspunkt i systemlisten på AU reolen, er alle administrative systemer gennemgået med de respektive systemejere og de enheder på AU, som har brugerinteresser i de pågældende systemer.

Foranalysen er nu godkendt af styregruppen med nedenstående beslutning:

I 2017 skal projektet således sikre at kategori 5-7 udfases (i alt 36 systemer) og gennemføre en yderligere afklaring af 17 systemer.

Her kan du se en oversigt over alle gennemgåede systemer.

Udførelse i 2017

Nu hvor der er truffet beslutning om hvilke systemer, der skal udfases, er næste skridt sammen med relevante interessenter at lægge planer for gennemførelse af delprojekter til udfasning af de forskellige systemer. Det vil sige at: Systemejere, Brugerenheder, Systemansvarlige og Driftsansvarlige i den kommende tid bliver inddraget i planlægning og udførelse af delprojekterne, som skal løbe gennem hele 2017

Udover ovennævnte registrerede ansvarlige er der brug for input fra flere hjørner af AU IT. Eftersom analysen har taget udgangspunkt i registreringer i systemlisten, er der helt sikkert tekniske sammenhænge, som ikke er afdækket. Der kan også vise sig at være flere systemer, servere, applikationer, integrationer og andet godt, som skal vurderes i sammenhæng med de udpegede systemer. 

AU IT input

Derfor må I meget gerne skimme listen igennem og hvis det giver anledning til en tanke – så del den med mig.

Kom forbi, skriv eller ring og få mig til at komme på teammøde eller i andre sammenhænge, så vi sammen kan sikre at projektet løser opgaven:

  • Sikre at administrative it systemer, der helt eller delvist er erstattet af ny løsninger udfases
  • Reducere kompleksiteten i den samlede it arkitektur
  • Frigøre it- og driftsressourcer til fremtidssikring af AU’s it understøttelse

Uden at skabe nye problemer for brugerne eller os selv.

Med venlig hilsen, Astrid Egerod Leth