AU skifter fastnettelefoner ud med Teams

Bruger du fastnettelefon på AU, skal du fremover bruge Microsoft Teams til dine opkald, da det nuværende system til fastnettelefoni er forældet. Bruger du i dag kun mobiltelefon, har dette ingen betydning for dig.

Fastnettelefoner på AU skiftes ud med Teams.

Snart har bordtelefonerne på AU ringet for sidste gang, og i stedet for at løfte røret, skal man nu ringe via computeren. I løbet af foråret 2022 vil alle medarbejdere med fastnetnummer nemlig få flyttet deres nummer til samarbejdsplatformen Teams, som mange på universitetet allerede bruger til chat, møder og opkald til kollegaer og samarbejdspartnere. For Teams kan også benyttes til telefoni. Det fortæller projektleder Karsten Ovesen fra AU IT. 

”Systemet til fastnettelefoner kan ikke længere opdateres i tilstrækkeligt omfang, så vi har været nødt til at tænke i en anden løsning. Teams er valgt som alternativ, da AU har fri adgang til telefoniløsningen via licensen til Microsoft Office 365, men i høj grad også ud fra et brugerperspektiv. Mange benytter i forvejen Teams, hvilket forhåbentlig kan være med til at gøre overgangen smidig for dem, der nu skal vænne sig til at ringe via Teams-appen”, siger han. 

AU IT har i efteråret 2021 og begyndelsen af 2022 testet Teams Telefoni blandt en lang række medarbejdere, og her er skiftet helt overordnet forløbet positivt. 

I praksis kan Teams Telefoni foregå fra computer, mobiltelefon eller anden mobil enhed, hvor Teams er installeret. Via Teams kan du ringe til både fastnetnumre og mobiltelefoner og modtage opkald – også til og fra personer, som ikke selv benytter Teams.  

Skiftet har ingen indflydelse på mobiltelefoni, der fortsætter uændret. 

Medarbejdere, som i dag har et fastnetnummer, får automatisk flyttet deres nummer til Teams, når fastnetsystemet bliver afløst af Teams Telefoni, medmindre de ikke længere ønsker at have et fastnetnummer. Medarbejdere, som er berørte af flytningen får direkte besked via mail med vejledning og nærmere besked om processen.  

Teams Telefoni er for alle 

Alle har mulighed for at benytte sig af Teams Telefoni og på den måde kunne ringe til fx fastnetnumre og mobiltelefoner via sin Teams-konto. 

Har du i dag ikke et fastnetnummer, kan du se her, hvordan du bestiller et telefonnummer til din Teams-konto 

Mere information 

Ønsker du mere information eller vejledninger til Teams Telefoni, kan du besøge denne side 

Oplever du problemer med Teams Telefoni er du velkommen til at kontakte din lokale IT-support