Stor interesse for Teams Telefoni skaber pres på supporten

Mange medarbejdere viser interesse for at få flyttet deres fastnetnummer til Teams. Alle får tilbuddet, og IT-supporten arbejder på højtryk for at følge med efterspørgslen og beder om tålmodighed.

Billede af person siddende med mobiltelefon
AU IT arbejder på at udskifte universitetets system til fastnettelefoni. Foto: Lars Kruse

AU IT arbejder i øjeblikket på at udskifte universitetets forældede system til fastnettelefoni med Microsoft Teams, hvor det i stedet er muligt at ringe via computeren frem for den gamle bordtelefon. 

Ved udgangen af maj har ca. 2.000 medarbejdere fået flyttet deres fastnetnummer til Teams, og knap 2.500 numre mangler endnu at følge trop. AU IT arbejder på at få alle numre flyttet så hurtigt som muligt, men det er en kompliceret proces. 

I øjeblikket henvender mange sig til AU IT med et ønske om at komme over på Teams Telefoni, og nogle medarbejdere oplever, at deres fastnetnummer endnu ikke er flyttet, selvom kollegaerne på kontoret allerede har fået Teams Telefoni. 

Telefonnumre giver hovedbrud 

Men overflytningen tager tid. Forklaringen er, at information om, hvem der har hvilket nummer ikke altid stemmer overens med virkeligheden. Informationen trækkes fra medarbejderstamkort, som i mange tilfælde har vist sig ikke er retvisende, fx hvis medarbejdere har skiftet job internt eller overtaget nummeret fra en anden.  

Projektleder hos AU IT Julie Schmidt Andersen håber, at medarbejdere vil væbne sig med lidt ekstra tålmodighed, mens AU IT arbejder på at nå i mål med opgaven. 

“Vi er glade for, at der bliver taget godt imod Teams Telefoni, og at rigtig mange viser interesse for at få flyttet deres nummer. Alle, der har et fastnetnummer, får tilbuddet om at få flyttet deres nummer, og lige nu arbejder vi på højtryk for at følge med efterspørgslen,” siger Julie Schmidt Andersen. 

Den ekstra ventetid gælder kun medarbejdere, som i dag har et fastnetnummer, der skal flyttes til Teams Telefoni.  

Du kan bestille et nummer til din Teams-konto 

Det er medarbejdere, som i dag har et fastnetnummer, der skal have flyttet deres nummer. Men alle kan få Teams Telefoni. Har du i dag ikke et telefonnummer i Teams, kan du få det tilknyttet til din konto.

Se hvordan du bestiller et nummer på AU’s side om Teams til telefoni