Eksamen: Udvalgte kurser tager hul på det nye fælles WISEflow

Snart går vintereksaminerne i gang, og i år skal en række studerende og undervisere for første gang afvikle deres eksaminer i WISEflow - AU’s kommende fælles system til digital eksamen.

Det nye fælles WISEflow bredes ud på hele AU i løbet af foråret 2024. Foto: AU Foto

Fra foråret 2024 skal alle eksaminer på Aarhus Universitet afvikles i det digitale eksamenssystem WISEflow. Systemet afløser Digital Eksamen på alle fakulteter undtagen Aarhus BSS, der i forvejen bruger WISEflow.

Allerede her til vinter vil en række studerende og undervisere på tværs af AU skulle bruge WISEflow, når de skal op til eksamen. Det sker som en forløber for den fulde udrulning – en såkaldt ”soft-launch” – og skal bidrage til at samle erfaringer om de enkelte eksamensformer, inden det nye fælles WISEflow bredes ud på hele AU. Da funktionaliteten vil være en smule anderledes end det WISEflow, man bruger i dag, er udvalgte kurser på Aarhus BSS også med i den første fase.

Alle undervisere, studerende og studieadministrative medarbejdere på de involverede kurser får direkte besked.

Hvis du ikke er en af dem, men bare nysgerrig, kan du læse mere om WISEflow her. Du vil få mere information om WISEflow i løbet af foråret 2024 – i god tid før eksamen. Her vil du også få mere information om, hvad du skal være opmærksom i forhold til dit materiale i Digital Eksamen og det nuværende WISEflow.

Vigtige milepæle for udrulningen af WISEflow

  • December/februar 2024: Udvalgte vintereksaminer afvikles i det nye fælles WISEflow
  • Forår 2024: Opsamling på soft-launch-fasen
  • Forår/sommer 2024: Det nye fælles WISEflow rulles ud på tværs af AU

Fakta om det nye fælles system

  • Med brugen af ét fælles system kan man forenkle de administrative processer på tværs af AU og sikre bedre sammenhæng i det digitale landskab for medarbejdere og studerende.
  • WISEflow blev valgt efter en lovpligtig udbudsproces i foråret 2022, da det understøtter størstedelen af AU’s eksamensformer og er godt rustet til forebyggelse af eksamenssnyd.
  • WISEflow har været anvendt på Aarhus BSS siden 2014, og her har man gode erfaringer med systemet.

Læs mere om WISEflow på: Ny fælles digital eksamensplatform (au.dk)