Du er her: AU  Medarbejdere  Organisation og ledelse Tilbagevendende events Årsfest Æresdoktorer Æresdoktor 2019: Professor Dame Carol Robinson

Æresdoktor 2019: Professor Dame Carol Robinson

Professor Dame Carol Robinson.

Carol Robinson har som kemiker banet vejen for anvendelsen af teknikker fra massespektrometrien til at løse problemer inden for kemisk biologi. Særligt hendes banebrydende forskning i proteiners tredimensionelle struktur har vist disse teknikkers styrke i forhold til at studere store molekyleforbindelser.

Ud over hendes bidrag til studiet af proteinfoldning har Carol Robinson lavet vigtig forskning i ribosomer, molekylære chaperoner og senest i membranproteiner. Hendes banebrydende metoder anvendes også til lægemiddeludvikling, og hun er indehaver af flere patenter.

AU-professor Poul Nissen har samarbejdet med Carol Robinson om at identificere bundne lipider og kofaktorer af såkaldte P4-ATPase lipide flippaser. Det er nogle vigtige enzymer, der opretholder en kompleks og asymmetrisk fordeling af lipider i cellemembranen i alle eukaryotiske celler. Carol Robinson repræsenterer nye tilgange og initiativer, der kan blive centrale for en stolt forskningstradition på AU.

Læs mere om Carol Robinson og se hendes CV

1446935 / i40