News

Ph.d.-studerende erobrer førstepladsen ved pitchkonkurrencen "Women belong in The Kitchen" på Folkemødet

Med et legat på 75.000 kr. fra Christian Nielsens Fond til sin startup Cobler er Lene Munk på en mission for at revolutionere sundhedssektoren med et innovativt kateter designet specielt til kvinder.

Næsten halvdelen af verdens kvinder kæmper med inkontinens, men behandlingsmulighederne er begrænsede, hvilket påvirker deres livskvalitet drastisk. Ved at skabe et kateter, der giver kvinder kontrol og værdighed tilbage, har Lene og hendes medstifter i startup-virksomheden Cobler banet vejen for en transformation i kvinders sundhedspleje.

En løsning, der sikrede hende sejren, da Aarhus Universitet afholdt pitchkonkurrencen "Women belong in The Kitchen" ved årets folkemøde på Bornholm.

Dommerpanelet, bestående af digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre, kulinarisk pioner Adam Price og erhvervskvinde Le Gammeltoft, var enige om én ting: Lenes præsentation var overbevisende og Coblers ambitioner om at forbedre millioners liv var intet mindre end banebrydende.

Pitchkonkurrencen på forskningsskibet Aurora tiltrak et hav af tilskuere, og spændingen var til at føle på, mens iværksætterne fra Aarhus Universitet kæmpede om dommernes gunst.

De andre inspirerende deltagere fortjener også en hyldest: Maryam Homayounzadeh fra Green ELBO, der vil ændre vores smartphones med revolutionerende chip-teknologi, og Camilla Bøgh Erlang fra Mental Assistant, der vil skabe en digital revolution i behandlingen af angst og PTSD.