Lønforhandling AU IT 2024
Procesplan for lønforhandlinger i AU IT 2024
Rammen for lønforhandlingerne er 0,5% af lønsummen, og der kan søges både faste tillæg og engangsvederlag iht. de vedtagne lønforhandlingskriterier. Faste tillæg udmøntes med virkning fra 1. april 2024.
1.- 25. februar – Periode, hvor medarbejdere kan give oplysninger til deres tillidsrepræsentant til brug for lønforhandlingen.
Special- og chefkonsulenter kan vælge at forhandle selv, anmodning om dette sendes til kv@au.dk senest d. 25. februar.
I år udfyldes lønforhandlingssekmaet i MitHR fra d. 1. februar. Vejledning til udfyldelse findes her. Fristen for udfyldelse af lønforhandlingsskemaet er den 25. februar. Der kan angives en begrundelse i skemaet (max 2000 tegn). Skemaet vil ikke længere indeholde mulighed for afkrydsning i felterne ”engangsvederlag” og ”kvalifikationstillæg”. Det betyder, at eventuelle ønsker herom skal fremgå af tekstfeltet, hvor medarbejderen kan skrive sin begrundelse for at komme i betragtning til lønforbedringer.
Uge 12 - uge 18 – Forberedelses- og forhandlingsperiode.
Når forhandlingerne er afsluttede, sendes nyhed til medarbejderne om, at forhandlingerne er afsluttede.
Medio/ultimo maj – Alle medarbejdere orienteres skriftligt, og de kan efterfølgende tage en dialog med deres leder om begrundelsen for resultatet. Udmelding sker, når alle forhandlinger er afsluttede, dog senest d. 31. maj.
Kriterier lønforhandling
Lønkriterierne for AU IT er af LSU formuleret med udgangspunkt i AU’s overordnede lønpolitik. De lokale lønkriterier evalueres i LSU efter de årlige lønforhandlinger.
LSU har i udarbejdelsen lagt vægt på at lønkriterierne understøtter realiseringen af AU IT’s kernefortælling, som er afledt af AU’s vision, mission, værdigrundlag og strategiske sigtelinjer. Du kan læse mere om AU IT’s kernefortælling her medarbejdere.au.dk, og AU’s strategi for 2020-2025 her au.dk/om/profil/strategi.
Kriterierne for AU IT er som følger:
- At man har skabt synlige resultater gennem en helt ekstraordinær og særlig indsats
- At man har blik for brugernes behov og er initiativrig og proaktiv i opgaveløsningen
- At man er produktiv og leverer kvalitet i opgaveløsningen
- At man bidrager fagligt og socialt til sammenhængskraft
LSU er enige om at minde om, at kompetenceudvikling naturligvis er meget væsentlig, men at der ikke er nogen automatisk sammenhæng mellem at tage et kursus eller en certificering og en lønstigning
Du kan læse mere her Lønforhandling på Aarhus Universitet - sådan kommer du i betragtning (au.dk)