NVivo

Beskrivelse

NVivo er beregnet til at hjælpe med at organisere og analysere ikke-numerisk eller ustruktureret data. Derudover giver mulighed for at klassificere og sortere oplysninger, og herved at undersøge sammenhænge i dataene. NVivo kan derfor hjælpe med, at afprøve teorier og identificere tendenser. NVivo rummer en bred vifte af forskningsmetoder, og NVivo kan håndtere materialer på alle sprog, og understøtte dataformater som lydfiler, videoer, digitale fotos, Word, PDF, regneark og almindelig tekst.


Tilgængelighed

Licens:

AU IT tilbyder medarbejdere at købe en licens for 300 kroner.


Licens

Medarbejdere har mulighed for at købe en licens til Nvivo. Prisen er 300 kr., som betales via nedenstående link. Herefter kommer vi og hjælper med installation og aktivering.

https://itwebshop.au.dk/

Licensen købes for at år af gangen og udløber 30. august hvert år (uanset købsdato). Ønsker du stadig at bruge programmet herefter skal du købe en ny licens via samme link.

Hvis du kontakter os angående licenser på analytics@au.dk er det vigtigt at du angiver dit fulde navn, samt dit AU ID (som kan findes via mit.au.dk).


Installation

Programmet installeres som udgangspunkt igennem SCCM, hvis dette er muligt. Hvis dette ikke er muligt grundet computerens oprindelse installeres det manuelt, hvilket gøres af Servicedesken på den pågældende lokation der vil tage kontakt når licensen er klar og programmet kan installeres.

En "14-day trial" til programmet kan hentes fra følgende link og kan senere aktiveres med en bestilt licens:


Kurser

Analysegruppen afholder i øjeblikket ikke kurser i dette program, men der kan ved forespørgsel arrangeres et kursus. Dette gøres ved at kontakte analytics@au.dk med kursets ønskede indhold og varighed, hvorefter der findes frem til en eventuel kursusudformning der stemmer overens med de opsatte ønsker.


Kursusmateriale

Herunder findes der kursusmateriale til nuværende og tidligere afholdte kurser.

NVivo introduktion:

En grundig introduktion til det kvalitative analyseprogram NVivo. Lær de grundlæggende elementer i programmet: Importering af data, fri kodning, struktureret kodning, kodning forespørgsler og lignende.Guides

Analysegruppen:

Officiel guide:

Installations guide