Nyuddannede skal prøve kræfter med livet som iværksætter
Nyuddannede kan nu få otte uger til at kickstarte egen virksomhed. Målet er at give dem, der har en iværksætter i maven, mulighed for at teste drømmen. Bag initiativet står Jobcenter Aarhus og Aarhus Universitets iværksætterfællesskab, The Kitchen.
”Det kræver tid at starte egen virksomhed. Og det er præcis det, vi gerne vil stille til rådighed i det her forløb – for dem, der altid har drømt om at tage springet”. Sådan siger projektkoordinator Marie Kjølhede fra The Kitchen. Sammen med Jobcenter Aarhus står de bag initiativet ”Iværksætteri som karrierevej”, der søsættes 9. november. Her kan 20 personer fra Aarhus, der har fået eksamensbevis inden for de sidste otte måneder, få en plads i programmet og måske tage hul på et liv som selvstændig.
Redskaber og sparring
Og de jobsøgende springer ikke ud i iværksætteriet helt alene. Undervejs i de otte uger får de både undervisning og rådgivning undervejs fra forretningsudviklerne i The Kitchen, som er vant til at rådgive iværksættere. Marie Kjølhede fortæller videre:
”De fleste, der drømmer om at starte egen virksomhed, er egentlig mest nervøse for alt det praktiske, der følger med. Her kan vi hjælpe dem via de fagpersoner, vi har tilknyttet vores hus. Samtidig kan vi rådgive dem i forhold til at teste deres idé og udvikle den.”
Udover rådgivning og undervisning får hver af de 20 personer, der får en plads på programmet, en ”buddy-startup”. Det betyder, at de bliver tilknyttet en iværksætter, som de kan sparre med, og som kan fortælle om, hvordan det er at være iværksætter. The Kitchen har i forvejen 70 tilknyttede startups.
Bedre overgang fra studie til startup
At få en periode, hvor du målrettet kan udforske og etablere din virksomhed, er klart afgørende for, at det kan lade sig gøre. Det fortæller iværksætter Henrikke Kýlen Pedersen. Hun står bag startuppen Manigrip, som hun har kørt ved siden af studiet – og netop nu arbejder i på fuld tid efter at have afleveret specialet. ”Da jeg fik mulighed for at arbejde på Manigrip uforstyrret i forbindelse med en praktik, rykkede det virkelig. Man har brug for tid til fordybelse – og til at få troen på, at det virkelig kan lade sig gøre,” siger Henrikke.
Yderligere information:
Projektkoordinator Marie Kjølhede, makj@au.dk