Administrative udfordringer på Arts

Den seneste tids massive presseomtale har sat fokus på de administrative udfordringer, som AU og Arts står over for. En ny organisation kombineret med nye systemer stiller store krav til medarbejderne både i de faglige og administrative miljøer.

Administrationschef Ole Jensen og dekan Mette Thunø anerkender begge, at den første tid i den nye organisation har budt på store administrative udfordringer for både medarbejdere og studerende. Og den seneste tids presseomtale af AU’s administrative udfordringer blev onsdag også taget op i AU’s bestyrelse.

Berettiget kritik

Kritikken af administrationen er på en del punkter berettiget, og der er forhold, der skal rettes op på, mener både Mette Thunø og Ole Jensen.

- Vi har store udfordringer i øjeblikket, men vores administration og institutsekretariaterne gør et kæmpe arbejde for at få tingene til at fungere under de givne omstændigheder.  Sideløbende med driften kører et stort udviklingsarbejde med at standardisere, digitalisere og implementere nye arbejdsprocesser, og det trækker alt sammen store veksler på medarbejderne, siger Ole Jensen og fortsætter:

- Vi sigter jo mod at lave et administrativt setup, der er bedre end det udgangspunkt, vi havde ved starten af udviklingsprocessen.

Nye it-systemer og uklare snitflader

Det er blandt andet it-systemerne, der gør livet svært for administrationen. Det nye STADS er tungt at arbejde i og har endnu ikke de samme funktionaliteter, som det tidligere system havde. HR må arbejde i flere forskellige systemer, og der er opstartsproblemer med det system, som skal styre AU’s persondata. Men mange af de kritisable forhold skyldes også, at der på nogle områder endnu ikke er helt klare snitflader mellem sekretariaterne og det administrative center.

- Det er blandt andet derfor, vi har haft episoder med forsinkelser i vores afregninger af bedømmerhonorarer og rejser. Det har resulteret i et mindre efterslæb, som vi er ved at indhente nu, fortæller Ole Jensen.

Stort set alle arbejdsprocesser er blevet gennemgået og lagt om,  og at man har forsøgt at prioritere og tage de vigtigste først:

- Det er jo svært at sige, om vi har prioriteret rigtigt, men hele AU-administrationen arbejder fortsat koncentreret på at få stenene ryddet af vejen.

Gør opmærksom på problemerne

Ole Jensen og Mette Thunø opfordrer medarbejderne til at gøre de relevante funktionschefer opmærksom på problemer i administrationen. Det er også muligt at henvende sig direkte på mailadressen arts.adm@au.dk


Mette thunø
Dekan på Arts

Ole Jensen
Chef for Administrativt Center Arts