Arts er langt i budgetprocessen frem mod 2019

Fakultetsledelsen på Arts har siden starten af 2015 arbejdet intensivt på at ruste fakultetet til de økonomiske stramninger, som i de kommende år rammer AU som følge af dimensionering, fremdrifts­reform og omprioriteringsbidrag.

Universitetsledelsen arbejder på en samlet budgetplan frem mod 2019, som skal imødegå de økonomiske udfordringer, som de danske universiteter bliver mødt med i øjeblikket. I planen lægges der op til, at fakulteterne kan tilrettelægge lokale processer, som er tilpasset de specifikke udfordringer, de enkelte uddannelses- og forskningsmiljøer står over for.

Processen er allerede i gang på Arts og har været det længe. Den foregår i regi af fakultetsledelsen med tæt inddragelse af Akademisk Råd og FSU.

”Allerede da regeringens dimensioneringsindgreb blev meldt ud i efteråret 2014, begyndte vi at forberede os på konsekvenserne. I starten af 2015 lavede vi en grundig analyse og gennemgang af vores uddannelser, og sammen med institutterne er vi nu ved at tage de sidste beslutninger for at sikre en sund uddannelsesøkonomi,” siger Johnny Laursen, dekan på Arts.

Dekanen lægger ikke skjul på, at man på trods af god planlægning ikke kommer uden om, at fakultetet går en vanskelig tid i møde:

”Vi bliver med tiden færre medarbejdere på Arts, og antallet af nyansatte vil i en rum tid være lavere end antallet af dem, der forlader os. Men heldigvis har vi lang tid til at gennemføre tilpasningerne, så det ser foreløbigt ud til, at vi kan klare det uden ekstraordinære indgreb.”

Eftersom Arts længe har været i gang med at forberede konsekvenserne af dimensioneringen, er de efterfølgende regeringsindgreb blevet håndteret som en udvidelse af den øvelse, man allerede er i gang med:

”Vi er blevet yderligere udfordret, men fordi vi har været i gang så længe, har vi et fornuftigt udgangspunkt for at møde udfordringen med langsigtede, målrettede tiltag,” siger dekanen, som samtidig understreger, at konsekvenserne af fremdriftsreformen trods målrettede tiltag rummer en risiko for fakultetet.