Arts’ ph.d.-administration under pres

Arts’ ph.d.-administration har den seneste tid været udsat for en del kritik fra ph.d.-studerende og andre medarbejdere. Chef for Forskning, Talent og Internationalisering Steen Weisner finder kritikken begrundet, og der arbejdes hårdt på at løse problemerne.

Nobelparken

De administrative problemer, som forskerne har mødt i Arts’ ph.d.-administration skyldes en gennemgribende sammenlægning af enheder og en stor tilførsel af nye administrative opgaver. Samtidig er der en del særlige udfordringer for området.

Fra tre til én ph.d.-skole

De tre tidligere hovedområder havde hver deres ph.d.-skole. De er nu samlet i én skole med otte programmer. Det betyder blandt andet, at den nye ph.d.-skole står med tre forskellige hjemmesider, forskellige e-mail-systemer og tre forskellige regelsæt. Alt sammen praktiske problemer, som er ved at blive løst. De nye hjemmesider er godt på vej, og et nyt administrativt værktøj er på trapperne.

Administration af forskerkurser

De nationale forskerskoler er nedlagt, og administration af forskerkurser er overgået til universiteterne. AU har hermed fået en ny stor opgave, og der er stadig en vis usikkerhed om supporten af de videnskabelige medarbejdere, som planlægger og afholder ph.d.- kurser. Opgaven og de nødvendige ressourcer er endnu ikke blevet entydigt placeret i organisationen, og derfor har alle parter haft svært ved at løse opgaven.

Steen Weisner beklager, at der endnu ikke er fundet en endelig løsning:

- Vi har stort fokus på problemet, og vil inden for meget kort tid forankre opgaven og afdække hvilke ressourcer, der er til at løse den.

Samarbejde mellem Emdrup og Aarhus

Al administration af ph.d.-området på Arts er nu samlet i Arts’ Administrative Center i Aarhus, og det er en stor omvæltning for Campus Emdrup og for andre faglige miljøer, som tidligere har haft lokal sekretariatssupport. Meget kan fremover klares via mail og telefonisk kontakt, men det kræver en betydelig omstilling og ændrede arbejdsgange.

- Hvis konstruktionen skal fungere, kræver det ikke mindst et godt samarbejde mellem Arts’ Administrative Center i Aarhus og medarbejdere og ph.d.-studerende på Campus Emdrup – og det er den opgave, som medarbejderne står over for lige nu, siger Steen Weisner.

Forskning og Talent planlægger desuden, at man kan træffe en administrativ medarbejder fra ph.d.-administrationen i Emdrup på udvalgte tidspunkter, så den lokale kontakt delvist opretholdes.

Steen Weisner
chef for Forskning, Talent og Internationalisering, Arts