Velkommen til Studiecenter Arts

Mandag den 30. og tirsdag den 31. januar åbnede de to nye studiecentre Arts i Århus og i Emdrup. Med taler, skål og den røde tråd klippet over af prodekan for uddannelse Marianne Ping Huang, blev lokalerne betragtet og beundret af kollegaerne.

Rum i rummet

Det var en nyskabende indretning af et kontormiljø med indbyggede vejledningsrum, som blev præsenteret for kollegaerne til receptionen i Århus og Emdrup. Selve indretningen af de to studiecentre er nemlig en del af en visionær tanke om vejledning. Det store rum i Nobelparken er delt op via nogle tekstilbeklædte rumdelere, der både giver god akustik, og som med deres runde former afskærmer mod resten af kontorlandskabet - dog stadig uden døre og med en åbenhed mod resten af rummet.

-Vi arbejder med, at vejledningen skal komme ud i det åbne og ikke kun foregå traditionelt i et lukket kontor. Det kan sagtens foregå i et åbent miljø, hvor de studerende også kan hjælpe hinanden, så det bliver et rum, hvor de kan lære sammen. En vejledning behøver ikke altid være en aktivitet der er sat gang af en vejleder, fortæller teamleder for vejledning Jesper Sølund.

I Nobelparken vil hele teamet for vejledning have deres faste kontorpladser i vejledningscentret, hvor de skiftevis vil bemande en ekspedition. Med hele vejledningen samlet i det  nye studiecenter slipper de studerende derfor at løbe rundt til forskellige bygninger med forskellige problemer. Nu har de én indgang til deres studium.

Studiecenter version 2.0

I Århus har studiecentret fået lokaler i Nobelparken, hvor der er begrænset plads og derfor kun giver muligheder for at realisere en del af de mange visioner, der er med studiecentret. I åbningstalen til receptionen forklarede prodekan Marianne Ping Huang, at ud over at give de studerende én fælles indgang til deres studie, så er formålet med studiecentret at give de studerende nogle rammer, der kan bidrage positivt til studiemiljøet. Der skal ske ny læring i de rum, og det skal rummene understøtte.

Studiecentret i Århus flytter om cirka et halvt år, mens studiecentret i Emdrup er blivende.

Læs mere om Studiecenter Arts, træffetiderne for de to centre samt hvilke spørgsmål de studerende kan få svar på i studiecentret.