English
Årets optag ser ud til at ende på niveau med 2019. Den generelle stabilitet dækker dog over lokale udsving, som både vækker glæde og skaber bekymring.
Aarhus Universitet har i år modtaget 9.752 førsteprioritetsansøgninger til universitetets uddannelser. Det er som forventet lidt færre end sidste år, men på niveau med 2019 før corona.
Forskere fra AU gjorde rent bord, da Université Paris Cité for nylig uddelte midler til fem nye projekter i regi af Circle U-alliancen. Alle de bevilgede projekter har AU-deltagelse.
Den 2. september 2022 afholder AU introduktionsseminar for nye medarbejdere. Du må gerne opfordre dine nye kolleger til at deltage.
En mindre ombygning af nuværende bygninger på ”IT-hjørnet” og i ”IT-Parken” på Katrinebjerg samt et nybyggeri på 8.850 kvm ved siden af. Det er elementerne i en ny samlet plan for AU’s aktiviteter på Katrinebjerg, som skal understøtte universitetets IT- og ingeniøraktiviteter. Samtidig får studerende og medarbejdere i området bedre rammer for samarbejder og synergier mellem uddannelserne.
Aarhus Universitets nye fælles system til afvikling af digital eksamen hedder WISEflow – dét er resultatet af den udbudsproces, som netop er afsluttet. WISEflow bruges allerede på Aarhus BSS og rulles ud på resten af universitetet i efteråret 2023.
Til efteråret får forskere adgang til ERDA/SIF – en ny digital løsning, som gør det nemmere at opbevare og dele forskningsdata på en sikker, effektiv og ansvarlig måde – også forskningsdata, der indeholder følsomme personoplysninger.
Regeringen har foreslået en række nye tiltag for optaget i både kvote 1 og kvote 2. AU’s ledelse anerkender den velmente intention bag forslaget, men tvivler på, at det vil føre til et mindre kompliceret endsige mindre socialt skævt optagelsessystem. Derimod er der en betydelig risiko for en mere omstændelig proces for ansøgerne. Rektor og prorektor kommenterer her regeringens forslag.
Side 1 af 149