Du er her: AU  Medarbejdere  Medarbejderservice IT VPN - remote.au.dk

VPN - remote.au.dk

Formålet med en VPN forbindelse er, at du kan tilgå nogle af AU' services hjemmefra, som ellers kun er tilgængelige, når du er på universitetets netværk.

Vejledninger til AU–ACCESS

AU-ACCESS VPN adgang kan KUN benyttes af studerende. . Det er altså ikke nødvendigt at kontakte IT-supporten for at få tildelt adgang.

Skal du benytte filer på dit AU-fildrev eller tilgå andre mere specifikke ressourcer, skal du benytte VPN for medarbejdere. Se vejledning nedenstående.

Du skal logge ind med au[AUID]@uni.au.dk - ex au123456@uni.au.dk - som brugernavn.

Login på Medarbejder VPN kræver totrinsbekræftelse - Se hvordan!

Tilmelding til totrinsbekræftelse

  1. Log på mit.au.dk,
  2. Klik på punktet Totrinsbekræftelse. Husk at have dit NemID og din smartphone ved hånden. Hvis du ikke har adgang til en smartphone, skal du kontakte din lokale IT-support. 
  3. Du bliver bedt om at validere dig via NemID og når du er valideret, skal du igen klikke på Totrinsbekræftelse på mit.au.dk
  4. Følge de 3 trin på skærmen.

Se trin-for-trin vejledning til tilmelding, download af app og login

Log på med totrinsbekræftelse

  1. Indtast dit brugernavn - ex au123456@uni.au.dk - og adgangskode i Cisco AnyConnect klienten installeret til VPN på din computer.
  2. NetIQ Advanced Authentication app'en, du har installeret på din smartphone, vil bede om accept til at du kan logge ind og du skal blot trykke på Accept i app’en.

Hvis din smartphone ikke har adgang til dataforbindelse (4G) eller Wifi

I stedet for automatisk at blive præsenteret for godkendelse på din smartphone, skal du selv indtaste talkoden fra din NetIQ Advanced Authentication app på følgende måde:

  1. Brugernavn - ex au123456@uni.au.dk
  2. Password: [dit password]&<koden fra app'en>  Husk &-tegnet mellem dit password og koden fra app’en.

Installationsvejledninger til medarbejdere på AU

Computer

Tablet

Telefon

Installationsvejledninger og login med totrinsbekræftelse til konsulenter

 

Log på VPN med totrinsbekræftelse

For at højne sikkerheden ved VPN adgang til AU netværk er det besluttet, at der skal bruges Totrinsbekræftelse (2-faktor validering).

Sådan bliver konsulenten tilmeldt totrinsbekræftelse

Den, der er AU kontaktperson for den eksterne konsulent, skal sørge for at konsulenten er oprettet i AD med mailadresse og mobiltelefonnummer. Konsulenten modtager en SMS, hvor den skal benyttes som totrinsfaktor i VPN login. Kontakt venligst din kontaktperson på AU hvis du oplever problem med din totrinsbekræftelse.

Logon med totrinsbekræftelse

Ved logon vil konsulenten få tilsendt en kode pr sms til det angivne mobiltelefonnummer, der skal indtastes ud over almindeligt brugernavn ext-xxx@uni.au.dk og adgangskode.

Installationsvejledninger til VPN for konsulenter


376170 / i40