AU Garden

På denne side kan du læse mere om AU's grønne legeplads på plænen ved Trøjborg. Her er både rum til køkkenhave, biodiversitet og socialt samvær. Bag projektet står en lille gruppe af engagerede studerende og medarbejdere, der er vilde med planter og biodiversitet.

Om haven

Lokalitet
Haven ligger i krydset mellem Nordre Ringgade og Trøjborgvej lige ved siden af AU’s bygning nr. 1918. 

Formål
Målet med haven er at fremme bæredygtighed og skabe et grønnere universitet.
I haven kan studerende og medarbejdere afprøve bæredygtige tiltag og fx skabe områder med stor biodiversitet og plads til social gardening. Der arbejdes både med den sociale og den miljømæssige bæredygtighed til glæde og læring for medarbejdere, studerende og gæster.

Hvem kan være med?
Alle studerende og medarbejdere med interesse for biodiversitet, urban gardening og grønne fællesskaber kan deltage i projektet. Det kræver ingen viden om haver eller planter at deltage, du skal blot synes det er spændende at få jord under neglene og have lyst til at være med til at skabe et fællesskab i haven. 

Muligheder for anvendelse

I efteråret 2019 blev de første løg plantet, og i dag kan du bl.a. finde følgende i haven:

  • Køkkenhave og medicinhave
  • Forskellige spiselige planter
  • Vild eng og blomsterbede
  • Bålsted til sociale events

Har du idéer til haven, så send en mail til greenteam@au.dk.

Midlertidig placering

Arealet i krydset mellem Nordre Ringgade og Trøjborgvej er blevet udpeget som en midlertidig placering for haven - foreløbigt frem til 2025, hvorefter det vil blive undersøgt, hvilke muligheder der er for at fortsætte.  

Projektgruppe

Der er lavet en lille projektgruppe med engagerede studerende og medarbejdere, der er vilde med planter og biodiversitet - og som gerne vil lave grønne projekter på tværs af fagligheder, alder og kultur. Vil du være med i gruppen, så send en mail til greenteam@au.dk.  

CANCELLED: Open garden/ work party at AU Garden!

Vil du være med?

Bliv en del af et fællesskab med engagerede studerende og medarbejdere, der er vilde med planter og biodiversitet - og som gerne vil lave grønne projekter på tværs af fagligheder, alder og kultur.