Evakueringsøvelser på Arts

Der bliver i 2016 afholdt evakueringsøvelser på Arts. Det sker for at afprøve fakultetets sikkerhedsprocedurer og give studerende og ansatte kendskab til, hvordan man skal forholde sig under en evakuering.

I foråret 2016 er der blevet holdt to evakueringsøvelser på Campus Emdrup i København og seks øvelser i Nobelparken i Aarhus.

Formålet med øvelserne er at afprøve, om skiltning og sikkerhedsprocedurer fungerer hensigtsmæssigt, og at sikre, at flest muligt er forberedte, hvis en brand, en ulykke eller en anden alvorlig situation skulle opstå.

Overordnet set forløb øvelserne godt.

”De ansatte og studerende i Nobelparken reagerede hensigtsmæssigt og kom ud i god ro og orden. Bygningerne blev tømt på 10 minutter fra første til sidste mand var ude. Og stort set alle var positive overfor øvelsen,” siger Anders Kragh Moestrup, projektleder for sikkerhed og beredskab på AU.

Også øvelserne i Emdrup gik nogenlunde efter planen. Der blev gennemført evakuering af bygning A og bygning D, og set i lyset af, at det var første gang, der blev holdt evakueringsøvelse på campus, gik det godt. Der var dog plads til forbedringer.

”Når en bygning skal evakueres, er det vigtigt, at én hurtigt tager den gule vest på og påtager sig ansvaret for at sætte evakueringen i gang, eventuelt sammen med nogle hjælpere. Det bør normalt højst tage 10 minutter at få alle ud af en bygning. Personlige ejendele som mobiltelefoner, nøgler og overtøj kan medbringes, men find så den hurtigste vej ud – kig på flugtvejsskiltningen,” siger Anders Kragh Moestrup.

I løbet af 2016 vil der blive gennemført evakueringsøvelser i alle Arts´ hovedbygninger.


Fakta om evakuering på Aarhus Universitet

  • For systematisk at kunne evakuere ansatte og studerende er universitetet inddelt i en række mindre områder kaldet evakueringsområder. Et evakueringsområde vil typisk være en etage eller et etageafsnit i en bygning.
  • Der er i hvert område opsat en evakueringsboks med en gul vest til evakueringslederen, en orange vest til samlepladslederen og instrukser. Enhver kan påtage sig ansvaret som enten evakueringsleder eller samlepladsleder.
  • Evakueringslederens ansvar er at rydde området for personer, mens det er samlepladslederens ansvar at modtage de evakuerede personer fra området på den udpegede samleplads uden for bygningen.

Læs mere om evakuering på Aarhus Universitet