Videografik-skabeloner

Her finder du Premiere Pro samt Photoshop-skabeloner og instruktioner til brug af Aarhus BSS-design på video. Skabelonerne er opbygget til brug i Premiere Pro som Motion Graphics Templates - d.v.s. færdige “byggeklodser” med indbyggede animationer. Filerne installeres i Premiere under fanen ‘Graphics’ - ‘Install Motion Graphics Template …’

Alternativt kan de udføres som still-grafikker i Adobe Photoshop og kan efter download og tilpasning "trækkes ind"/importeres til Adobe Premiere Pro eller lignende videoredigeringsprogrammer. Ønskes der animationer på Photoshop-filerne (eks. fade in/out) påføres dette i videoredigeringsprogrammet.

Skabelonerne er opbygget i formaterne 16:9 (wide) og 1:1 (square).

Intrografik / titelskilt

Et element beregnet til at bruge i starten af videoen, for at vise videoens titel. Kan også bruges til at markere et skift i videoens storyline; f.eks. “Dag 2” og senere i videoen “Dag 3” eller lignende undertitler. Dette element er ikke beregnet til hyppig brug gennem videoen til f.eks. tekstning af video.

Citat / infoskilt

Et element beregnet til kort info eller et citat. Tekstens placering kan justeres i forhold til top og bund afhængig af antal linjer. Linjen med plads til navneangivelse for citat kan efterlades tom, hvis denne ikke ønskes anvendt.

Indstillingerne findes under Effects Controls i Premiere Pro.

Baggrundsgrafik

En helt blå baggrund som animerer på/af. Kan bruges som baggrund til f.eks. fotos man ikke ønsker at vise i fuld skærm eller infografikker. Anvendes i det hele taget i tilfælde hvor man ønsker at “lukke af” ned til filmen. Elementet kan placeres enten over eller under vandmærke og minisnit afhængigt af sammenhængen. Vurder fra gang til gang hvad der fungerer bedst.

Subtitles

Element der gør det enkelt at lægge undertekster på sin video. De blå baggrunde kan justeres i opacitet og bredde så de passer til længden af teksten. Subtitles kan godt fungere sammen med f.eks. navneskilte uden at overlappe.

Outrografik

Et element der bruges til at afslutte filmen. Lægges som øverste lag i redigeringen, så det lukker for alle andre alt, inkl. vandmærke. Det er muligt at skrive to linjer tekst med f.eks. Call-to-action. Derudover afsluttes med en url af eget valg.

Lower thirds - navn og titel

Når personer udtaler sig, bør man indsætte navn og titel i videoen - også selvom personerne præsenterer sig selv. Det er vigtigt, da videoer også bør kunne præsentere vedkommende uden lyd.

Skabelonerne er udarbejdet som både højre- og venstrestillet element og findes med både 1 og 2 linjers titel-tekst. Den blå baggrund bag navn og titel kan justeres i opacitet og bredde hvis nødvendigt.

Justeringerne foretages under Effects Controls i Premiere Pro.

Vandmærke

Vandmærket er placeret i venstre hjørne og indikerer på en diskret måde, at Aarhus BSS eller en enhed ved Aarhus BSS er afsender af videoen.

Vandmærket har fast størrelse og placering - 60 pixels fra top og venstrekant. Vandmærket skal ikke overlappe andre grafikker, men kun være til stede på sekvenser med animationer og levende billeder.

Det orange minisnit kan til- og fravælges efter behov. Der opfordres til at bibeholde denne grafiske markør hvor det er muligt. Opacitetskontrol findes i redigeringsmulighederne i Effect Controls og skal stå på enten 0% eller 100%.