Her kan du se, hvorvidt du skal kontakte databeskyttelseskoordinatoren på dit fakultet, TTO, Forskningsdatakontoret eller databeskyttelsesrådgiveren, for at få hjælp, hvis du har et spørgsmål vedr. GDPR og dit forskningsprojekt.
AU har en GDPR-koordinator på hvert fakultet, som kan hjælpe dig med konkrete spørgsmål til dit forskningsprojekt.
TTO er AU’s kontraktenhed. De kan hjælpe dig med udfærdigelse af relevante aftaler, herunder databehandleraftaler, videregivelsesaftaler, overførsler og aftaler om fælles dataansvar. Desuden kan de hjælpe dig med vurdering af AU’s databeskyttelsesretlige rolle i dit forskningsprojekt, hjemmel og lign.
Husk, at du altid skal kontakte TTO, hvis du skal dele personoplysninger med eksterne parter (dvs. fysiske eller juridiske personer, som ikke er en del af AU).
Kontakt TTO på tto@au.dk
Forskningsdatakontoret på AU kan hjælpe dig med spørgsmål vedr. fortegnelsen, henvendelser fra registrerede i forskning, brud på persondatasikkerheden i forskning og kontakt med Datatilsynet, herunder anmodninger om tilladelse efter databeskyttelseslovens § 10.
Har du spørgsmål vedr. forskningsfortegnelsen, kan du kontakte Forskningsdatakontoret på:
Mail: fortegnelse@au.dk
Tlf.: 8715 3205
Har du spørgsmål vedr. brud på persondatasikkerheden i relation til forskning, kan du kontakte Forskningsdatakontoret på:
Mail: data-brud@au.dk
Tlf.: 8715 3205
Øvrige henvendelser? Kontakt Forskningsdatakontoret på:
Mail: researchdata@au.dk
AU’s DPO kan hjælpe dig med vurdering af, om en konsekvensanalyse er nødvendig på baggrund af din risikovurdering. DPO’en bistår desuden med vejledning om konsekvensanalysen, der skal udføres af dig som forsker. Læs mere om DPO'ens rolle.
På AU er databeskyttelsesrådgiveren:
Advokat Karina Søndergaard
Mail: dpo@au.dk