FØL-ordning

Sådan fungerer FØL-ordningen i AU Uddannelse

I en FØL-ordning får du mulighed for at følge en kollega i 1-2 dage eller op til en hel uge. På den måde kan du kigge en kollega over skulderen indenfor et andet arbejdsområde end det område, hvor du er ansat til daglig.

Nyt skrivebord på AU

At skifte skrivebordet ud med et nyt giver dig fornyet inspiration, som du kan tage med hjem til din sædvanlige arbejdsplads. Du får mulighed for at se en lille, ny flig af AU's store organisation. Det skulle gerne give dig et bedre billede af, hvordan lige præcis din jobfunktion er forankret i en større helhed.

Videndeling med AU-kollegaer

Du møder AU-kollegaer på tværs af afdelingerne, fra hvem du gerne skulle få en masse videndeling, som du kan tage med hjem. Hvem ved, måske løser du opgaverne på en helt ny måde, når du vender tilbage til dit gamle skrivebord?

FØL-ordningen kan også give dig et bedre indblik i det arbejdsområde, du sidder med nu, men hvor du får at se, hvordan de samme opgaver løses andre steder på AU

Hvordan kommer jeg i føl-ordning?

En FØL-ordning skal altid aftales med din nærmeste leder. Læs mere om processen her. 

Erfaringsudveksling og videndeling

 

Troels Storm Olin fortæller om sin oplevelse med FØL-ordningen, hvor han skiftede sin arbejdsplads hos International Uddannelse ud med et skrivebord hos AU Optagelse. Troels fik et nærmere indblik i opgaver, der lignede hans egne arbejdsopgaver, men i en anden af AU's afdelinger.

Hvad fik du ud af at deltage i FØL-ordningen?

”Jeg fik indsigt i en anden afdelings dagligdag, og jeg fik mulighed for at trække på deres erfaring og ekspertise. Jeg fik også sparring i forhold til, hvordan jeg kunne bruge deres viden og erfaring i forhold til mine egne opgaver. Derudover var der en konstruktiv erfaringsudveksling, som jeg tror, at begge parter fik noget ud af.”

Vil du anbefale ordningen til andre?

”Jeg vil klart anbefale andre at gøre brug af FØL-ordningen, fordi ordningen giver et godt indblik i, hvad ens kollegaer laver, og man kan helt sikkert lære noget. Jeg tror, der er en masse erfaringer og videndeling at hente afdelingerne imellem via FØL ordningen.”