Workzone i AU Uddannelse

Hvem skal journalisere?
En sag i WorkZone oprettes og deles med kollegaer af den medarbejder, som initierer eller får stillet en opgave. På den måde digitaliseres flow på tværs i organisationen og der sikres såvel gennemsigtighed som historik i processer og beslutninger.

Hvad skal journaliseres?
Det forventes, at medarbejdere til enhver tid journaliserer relevante dokumenter i workzone. Hvad der præcist skal journaliseres aftales lokalt i jeres enhed.

Hvordan skal jeg journalisere?
Koordinationsudvalget har udarbejdet journaliseringsprincipper og guide til sagssgrupper som hjælp til brug af WorkZone. Dem kan du finde herunder i journaliseringspraksis.

Vil du hellere se en video end at læse alle dokumenterne?
Hvis du blot har brug for en kort introduktion til workzone, journalisering og lovkravende, så kan du med fordel se denne video. Hvis du har brug for mere dybdegående information, anbefales det at orientere sig i nedenstående materiale.

Journaliseringspraksis

Denne side beskriver de fælles principper for journalisering af sagsbehandling af emnesager i AU Uddannelse

 

Hvis du ønsker information om principper for journalisering af studenterrettede sager, henvises til studieadministrationens side om dette, der findes her.

Guides til brug af workzone

Den samlede studieadministration har lavet en lang række guides til brug af workzone til studenterrettede sager. Langt det meste gør sig også gældende for emnesager. Læs studieadministrationens guides

Anden hjælp til workzone

På studieadministrationens hjemmeside om workzone er samlet en række gode informationer om workzone. Ud over guides, finder du her links til information om systemkrav, adgange, fejlmelding mm. Siden findes her.

Der udover kan der hentes hjælp på AU’s generelle hjemmeside om workzone her.

Formål med brug af Workzone

Implementeringen af WorkZone skal:

  • sikre at AU lever op til lovgivning om datasikkerhed, persondata og åbenhed i forvaltningen.
  • fremme ensartet og gennemskuelig sagsbehandlingspraksis og effektiv sagsstyring hvor relevante afgørelser og sagsakter let kan findes frem.
  • understøtte samarbejde og deling af informationer i og på tværs af enheder i AU uddannelse.

WorkZone bruges allerede i vidt omfang i sagsbehandlingen af studentersager. Erfaringerne herfra viser, at arbejdsprocesser gøres mere ensartede og tydelige for medarbejdere og ledere, når der anvendes WorkZone. I flere tilfælde forbedres servicen for de studerende desuden markant ved brug af blanketintegration til WorkZone.

Implementeringen af WorkZone i AU Uddannelse skal også omfatte andre typer af opgaver, hvor systemet skal bruges til at sikre bedre erfaringsopsamling, vidensdeling og samarbejde i og på tværs af enheder. Til eksempel giver systemet mulighed for at flere sagsbehandlere kan skrive i et fælles dokument. Systemet lever op til både nationale og internationale krav for beskyttelse af følsomme oplysninger, brugeradgange, risiko med videre.