Æblepres 2021

I år vil PASTA hjælpe dig til at få omdannet havens æbler til gylden nektar, når vi stiller værktøj og redskaber til rådighed for æblepresning. Kom og få en se- og smagsoplevelse!

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Tirsdag 12. oktober 2021,  kl. 15:30 - 17:30

Sted

Ved bygning 1515 bag Kemisk kantine mod parken

”Æææææbler lyser rødt på træernes grene, Høsten går ind…” Den danske æblesæson er startet, og det varer ikke længe før mange haver bugner af saftig og moden frugt. I år vil PASTA hjælpe dig til at få denne overflod omdannet til gylden nektar, når vi stiller værktøj og redskaber til rådighed for æblepresning.

Du er velkommen til at deltage både med og uden æbler – der vil stadig være mulighed for at få juice med hjem. Husk blot flasker i glas eller plast. Du er også velkommen til bare at komme forbi for hyggens skyld og se hvordan det foregår og få en lille smagsprøve.

Tilmeldingsfristen er d. 1. oktober via dette link.

Husk at notere den mængde æbler (i kg), som du forventer at tage med (skriv nul, hvis du ikke har mulighed for at tage æbler med). Tag gerne æbler med til dine kolleger.

Det må gerne være nedfaldsæbler (med brune pletter, men ikke rådne pletter og ingen jord). Vi vasker æblerne i koldt vand inden presning.

2 kg æbler giver ca. 1 liter juice, og holdbarheden på juicen er 4 dage i køleskab ellers skal det fryses eller pasteuriseres.

Medbring:

  • Æbler, hvis muligt
  • Rengjorte flasker i plast eller glas til juicen
  • Varmt tøj efter vejret

PASTA sørger for kaffe/the og kage til alle tilmeldte.


Arrangementet bliver gennemført ved 8 tilmeldte eller flere. Alle tilmeldte modtager en mail straks efter tilmeldingsfristen, som er fredag den 1. oktober.

OBS: PASTA's arrangementer er for medlemmer medmindre andet er angivet.