Bæredygtighed på AU

På AU arbejder vi for at fremme den bæredygtige udvikling, både gennem forskning, uddannelse og i driften. 

Siden her henvender sig til studerende og medarbejdere på AU og sætter primært fokus på den driftsmæssige del af dette arbejde. På siden kan du finde informationer om AU’s bæredygtighedsnetværk og læse om universitetets klimsstrategi og klimaregnskab. Desuden kan du finde eksempler på tiltag, der er med til at fremme AU’s bæredygtige drift.      

Klimaregnskab 

AU har fået sit første klimaregnskab. Det skal hjælpe AU til at få indsigt i universitetets klimaaftryk og giver et indblik i, om universitetet er på rette vej med at reducere sin CO2-udledning. Læs mere. 

Ambitiøs klimastrategi ser dagens lys 

Aarhus Universitet har fået sin første klimastrategi. Den ambitiøse strategi løber frem til 2025 og indeholder et overordnet mål om markant at reducere universitetets CO2-udledning. Læs mere om strategien.

AU Garden 

I krydset mellem Nordre Ringgade og Trøjborgvej finder du AU's lille have - AU Garden. Her er både rum til køkkenhave, biodiversitet og socialt samvær. Bag projektet står en lille gruppe af engagerede studerende og medarbejdere, der er vilde med planter og biodiversitet. Du kan også være med! 

Læs mere. 

Sådan arbejder vi med bæredygtighed 

Der bliver arbejdet med AU's miljømæssige bæredygtighed på mange forskellige måder og niveauer rundt omkring på universitetet.  

Netværk om bæredygtighed

#AUSustainability er et netværk for studerende og medarbejdere, der ønsker at være med til at fremme AU's bæredygtighed. Alle interesserede inviteres til at deltage.

 

Kontaktoplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive en mail til Sustainability@au.dk

Biodiversiteten rykker ind i parken

En gruppe engagerede studerende og medarbejdere fra Bioscience har i dialog med AU Økonomi og Bygninger indledt et samarbejde om at sætte naturen fri på to udvalgte områder i Universitetsparken – til gavn for biodiversiteten og brugerne af parken. 

Læs mere.