Du er her: Bæredygtighed

Bæredygtighed på AU

På AU arbejder vi for at fremme den bæredygtige udvikling, både gennem forskning, uddannelse og i driften. 

Siden her sætter primært fokus på den driftsmæssige del af dette arbejde og informerer dels om AU’s bæredygtighedsnetværk, dels om udviklingen af AU’s strategi for området. Desuden kan du finde eksempler på tiltag, der er med til at fremme AU’s bæredygtige drift.      

AU Garden 

I krydset mellem Nordre Ringgade og Trøjborgvej finder du AU's lille have - AU Garden. Her er både rum til køkkenhave, biodiversitet og socialt samvær. Bag projektet står en lille gruppe af engagerede studerende og medarbejdere, der er vilde med planter og biodiversitet. Du kan også være med! 

Læs mere. 

Netværk om bæredygtighed

#AUSustainability er et netværk for studerende og medarbejdere, der ønsker at være med til at fremme AU's bæredygtighed. Alle interesserede inviteres til at deltage.

 

AU udvikler strategi for bæredygtighed

En arbejdsgruppe bestående af studerende og medarbejdere har haft til opgave at bidrage til udarbejdelse af en bæredygtighedsstrategi for Aarhus Universitetet fra 2020 til 2025.  

Strategien sendes i høring på universitetet primo 2020 og fremlægges herefter for AU’s bestyrelse.  

Læs mere om arbejdsgruppen og strategien.

Møde i ambassadørnetværket

Næste møde i netværket holdes den 18. december.

­­­

Sådan arbejder vi med bæredygtighed 

Der bliver arbejdet med AU's miljømæssige bæredygtighed på mange forskellige måder og niveauer rundt omkring på universitetet.  

Video: Vox pop

Se video fra bæredygtighedsseminaret den 21. marts, hvor studerende og medarbejdere var mødt op for at drøfte, hvordan vi skaber et mere bæredygtigt universitet.

Kontaktoplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive en mail til Sustainability@au.dk

Biodiversiteten rykker ind i parken

En gruppe engagerede studerende og medarbejdere fra Bioscience har i dialog med AU Økonomi og Bygninger indledt et samarbejde om at sætte naturen fri på to udvalgte områder i Universitetsparken – til gavn for biodiversiteten og brugerne af parken. 

Læs mere.

1445632 / i40