Du er her: AU  Medarbejdere  Medarbejderservice Økonomi Business Intelligence portalen AURAP
  • AURAP

  • Aarhus Universitets business intelligence portal

Hvad er Business Intelligence og AURAP?

Business Intelligence (BI) består af en række data præsenteret i overskuelig form, som kan bruges til at skabe overblik over en organisations store mængder data. Ved hjælp af BI trækkes data ud af et eller flere kildesystemer, transformeres og indsættes dem i et fælles datawarehouse/datavarehus. Det gør det lettere at bruge dataene til rapportering og statistik på tværs af fagsystemerne. Løsningerne kan således danne baggrund for ledelsesinformation, fremtidige forretningsstrategier, daglig drift og beslutninger. 

AURAP er Aarhus Universitets Business Intelligence portal. Portalen indeholder tre typer af datasamlinger:

  1. Standardrapporter, som for eksempel kan være beregnet til opfølgning på økonomien på bestemte projekter eller til at følge udviklingen i frafaldet for studerende på bestemte uddannelser
  2. Kuber, som er datasamlinger målrettet forretningsanalytikere inden for et bestemt fagområde. Kubedata kan tilgås med Excel eller Power BI, således at der kan dannes ad hoc eller blivende rapporter
  3. Lake, som er en mere rå og ustruktureret samling af tabeller fra forskellige kildesystemer. Formålet er at få mulighed for at analysere og blive klogere på sine data. Arbejde med lake-tabeller kræver at brugeren kender både data og strukturer i kildesystemet rigtig godt.

På AURAP findes der pt. BI-løsninger inden for HR, Økonomi og Uddannelse.

Vejledninger i AURAP

Du får adgang til følgende vejledninger, når du er logget på AURAP:

Prioritering og planer for Business Intelligence

LEA beslutter hvilke BI indsatser, der skal prioriteres. Det sker to gange årligt på et ordinært LEA-møde.

De aktuelle prioriteringer kan ses her

Værktøjer og Power BI

AU’s Business Intelligence-løsning er bygget i Microsofts BI-værktøjer: SQL server: SSIS, SSAS, SSRS og selve AURAP-portalen ligger i SharePoint Online.

AU anvender i stigende grad Power BI. Power BI er et rapporteringsværktøj i Microsofts Business Intelligence portefølje. Det er et meget fleksibelt og visuelt orienteret værktøj, der også lægger op til, at brugerne inddrages mere i udviklingen af rapporteringsløsninger.

Der findes ved AU et Power BI Netværk for medarbejdere, der arbejder med Power BI. Læs mere om netværket her

AU’s Power BI rapporter er samlet på https://app.powerbi.com/home

Kontakt ....


...Superbrugere i forhold til standardrapporter.
aarhusuniversitet.sharepoint.com/sites/AURAP... findes lister over superbrugere, der varetager supporten på de enkelte fagområder.


1423540 / i40