• AURAP

  • Aarhus Universitets business intelligence portal

Hvad er Business Intelligence og AURAP?

Business Intelligence (BI) består af en række data præsenteret i overskuelig form, som kan bruges til at skabe overblik over en organisations store mængder data. Ved hjælp af BI trækkes data ud af et eller flere kildesystemer, transformeres og indsættes dem i et fælles datawarehouse/datavarehus. Det gør det lettere at bruge dataene til rapportering og statistik på tværs af fagsystemerne. Løsningerne kan således danne baggrund for ledelsesinformation, fremtidige forretningsstrategier, daglig drift og beslutninger. 

AURAP er Aarhus Universitets Business Intelligence portal. Portalen indeholder tre typer af datasamlinger:

  1. Standardrapporter, som for eksempel kan være beregnet til opfølgning på økonomien på bestemte projekter eller til at følge udviklingen i frafaldet for studerende på bestemte uddannelser
  2. Kuber, som er datasamlinger målrettet forretningsanalytikere inden for et bestemt fagområde. Kubedata kan tilgås med Excel eller Power BI, således at der kan dannes ad hoc eller blivende rapporter
  3. Lake, som er en mere rå og ustruktureret samling af tabeller fra forskellige kildesystemer. Formålet er at få mulighed for at analysere og blive klogere på sine data. Arbejde med lake-tabeller kræver at brugeren kender både data og strukturer i kildesystemet rigtig godt.

På AURAP findes der pt. BI-løsninger inden for HR, Økonomi og Uddannelse.

Vejledninger i AURAP

Du får adgang til følgende vejledninger, når du er logget på AURAP:

Prioritering og planer for Business Intelligence

LEA beslutter hvilke BI indsatser, der skal prioriteres. Det sker to gange årligt på et ordinært LEA-møde.

De aktuelle prioriteringer kan ses her

Værktøjer og Power BI

AU’s Business Intelligence-løsning er bygget i Microsofts BI-værktøjer: SQL server: SSIS, SSAS, SSRS og selve AURAP-portalen ligger i SharePoint Online.

AU anvender i stigende grad Power BI. Power BI er et rapporteringsværktøj i Microsofts Business Intelligence portefølje. Det er et meget fleksibelt og visuelt orienteret værktøj, der også lægger op til, at brugerne inddrages mere i udviklingen af rapporteringsløsninger.

Alle medarbejdere har adgang til Power BI, som er gratis at bruge. Power BI rapporter, som er udviklet i AU-regi og delt med dig, kan tilgås via https://app.powerbi.com.

Power BI er en del af Office 365. Du behøver kun at logge på med din Windows-bruger (au12345) og password, som du også bruger til at logge på din PC med.

Skal man udvikle rapporter, skal man bruge en Power BI Pro licens. Den kan bestilles via din lokale IT-webshop.

Der findes ved AU et Power BI Netværk for medarbejdere, der arbejder med Power BI. Læs mere om netværket her.

Kontakt ....

...Superbrugere i forhold til standardrapporter.

aarhusuniversitet.sharepoint.
com/sites/AURAP...
 findes lister over superbrugere, der varetager supporten på de enkelte fagområder.