Pas- og visumregler

Undersøg i god tid inden din rejse, om dit pas er gyldigt og om det indeholder blanke sider til eventuelle visa og indrejsestempler.

Du skal være opmærksom på, at nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt et antal måneder ud over rejsens varighed.

Hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål, kan du tjekke på Udenrigsministeriets hjemmeside, eller du kan kontakte landets ambassade (The Copenhagen Diplomatic List), som også vil kunne svare, hvis du har yderligere spørgsmål.

ESTA - ansøgning om indrejse i USA

ESTA står for Electronic System for Travel Authorization. ESTA er et online ansøgningssystem, som er udviklet af den amerikanske regering for at undersøge rejsende, inden de tillades at boarde et fly eller skib til USA. ESTA og et amerikansk visum er ikke det samme. ESTA er kun et adgangskrav for pasindehavere fra Visa Waiver lande (herunder Danmark).

Visumservice

Ansøgning om visum kan fortages gennem visumservice.dk, som er en global udbyder af visa service med kompetence i at arrangere visum for forretningsfolk og individuelle på en hurtig, nem og sikker måde. 

CWT kan også være behjælpelig med at anskaffe et visum, via Visum assistance, tlf. 43 58 45 58. Gebyr for denne service faktureres af CWT til den Rejsende/AU – se CWT 's gebyrliste.