Transport

Aarhus Universitet ønsker jf. Aarhus Universitets klimastrategi at reducere klimaaftrykket fra flyrejser med 30 % procent i 2025 if. 2018. For at nå denne målsætning har alle medarbejdere jf. Aarhus Universitets rejsepolitik en forpligtelse til at se på egne rejsevaner, udfordre omfanget af fysiske møder i eksisterende, velkonsoliderede netværk og genoverveje rejseformen.

Konkret fremgår det af rejsepolitikken, at hvis en rejse er nødvendig, skal du vælge den mest klimavenlige transportform (eks. tog frem for fly) i videst muligt omfang.  

   

Det betyder at:

  • AU opfordrer kraftigt til, at du tager tog frem for fly, hvis rejsetiden med tog er under 5 timer pr. vej, og ikke bliver uforholdsmæssig længere.
  • AU opfordrer til at kombinere flere erhversvmæssige aktiviteter såsom møder, konferencer m.m. i én rejse.
  • Varer rejsen over 5 timer, opfordres du til at overveje, om det er muligt at tage toget eller anden alternativ transport i forbindelse med enten udrejse eller hjemrejse.
  • Ved valg af rejseklasse skal der lægges vægt på, hvad der i den konkrete situation er det mest hensigtsmæssige og økonomiske for Aarhus Universitet.
  • Du må derudover også gerne benytte dig af nattog, da dette bl.a. potentielt kan spare en hotelovernatning.