Aarhus Universitet har iværksat mange tiltag for at reducere forbruget af el, vand og varme. Der er allerede sket meget gennem de seneste år, og vi kommer til at se en kontinuerlig udvikling med flere nye løsninger fremover.
Når du sidder på kontoret, er der også flere små ting, du selv kan være opmærksom på, hvis du gerne vil bidrage til at minimere AU’s CO2-udledning.
Eksisterende bygninger i Universitetsbyen certificeres med afsæt i et system, der måler bæredygtighed (kaldet DGNB).
Prints kan være nødvendige og opleves af mange som en stor hjælp i det daglige arbejde. Med enkle tips og råd kan printvanerne gøres grønnere.
Jo mere, der skal ligge på AU’s servere, jo mere CO2 udledes der. I det daglige arbejde på mail, computer og telefon er der flere små ting, du kan gøre for at minimere CO2-udledningen.
hvis du zipper (komprimerer) filer eller mapper, før du sender dem på mail, så fylder de mindre:
20 mails om dagen i et år svarer i CO2-udledning til at køre en tur i bil fra København til Bruxelles. På verdensplan forbruger datacentre det, der svarer til tre procent af al elektricitet i verden.
AU sælger gammelt IT-udstyr til bl.a. Refurb, som renser det forsvarligt og sælger det videre.
Når vi sparer på strømmen, gavner det klimaet. Det er indlysende, men alligevel glemmer vi det i en travl hverdag. Her er eksempler på situationer, hvor du med en lille indsats kan hjælpe den grønne dagsorden på vej.
Alle AU’s bygninger opvarmes til 21 grader i efterårs- og vintermånederne. For hver grad temperaturen sænkes, vil AU’s varmeforbrug i bygningen i gennemsnit falde med minimum 3%. Arbejdstilsynet anbefaler, at temperaturen under normale klima- og arbejdsforhold holdes på 20-22 grader ved stillesiddende arbejde.