Aarhus BSS lancerer ny evakueringsapp

Aarhus BSS har netop lanceret evakueringsappen AU Evacuate, som sender varsler ud i kritiske situationer via mobil og email. Appen er lige nu i testfasen og dækker i første omgang kun Campus Fuglesangs Allé. Alle medarbejdere, studerende og gæster med deres gang på Fuglesangs Allé opfordres derfor til at downloade appen.

AU Evacuate sender varsler ud i kritiske situationer via mobil og email.

Den nye evakueringsapp AU Evacuate er et supplement til AU’s eksisterende beredskabskoncept. Appen bruges til at sende varsler ud i kritiske situationer, hvor en eller flere bygninger skal evakueres, eller hvor en meddelelse hurtigst muligt skal nå ud til alle personer i et område. Appen er lige nu i testfasen og dækker i første omgang kun Campus Fuglesangs Allé, hvor den også vil blive brugt ved evakueringsøvelser. Tanken er, at appen senere vil blive rullet ud på resten af Aarhus BSS.

Hvorfor en evakueringsapp?

På Aarhus BSS har man ikke et tone- eller talevarslingssystem, og det gør det svært at varsle mange mennesker på én gang i kritiske situationer. Formålet med appen har derfor været at skabe et mere effektivt varslingssystem, fortæller Mette Grønborg Køcks fra Aarhus BSS Bygningsservice, som har været med i hele udviklingsprocessen:

”Med AU Evacuate har vi mulighed for at sende en fælles melding ud til medarbejdere, studerende og gæster i kritiske situationer. En app er en rigtig god løsning, da de fleste altid har deres telefon på sig. Det betyder, at vi kan nå rigtig mange mennesker på meget kort tid.”

Hvad skal du gøre?

AU Evacuate dækker i første omgang kun Campus Fuglesangs Allé. Alle medarbejdere, studerende og gæster, som har deres gang på Fuglesangs Allé, opfordres derfor til at hente appen i App Store eller Google Play (Android). Hvis du ikke har en smartphone, eller hvis du har en Windows-baseret smartphone, kan du vælge at modtage varsler på sms og/eller mail. Du kan tilmelde dig denne service her.

Hvor kan du få teknisk hjælp?

Hvis du har problemer med at installere appen, kan du få hjælp hos Aarhus BSS IT.  

Læs mere om AU Evacuate