Introduktion til kursusevaluering

Evaluering af alle typer at undervisningsforløb

Alle typer af undervisningsforløb evalueres som udgangspunkt via den fælles evalueringsløsning på Aarhus BSS.

Standardskemaer til evaluering

Alt efter undervisningsformatet anvendes et standard skema til evalueringen. Du kan som underviser og kursusansvarlig tilføje dine egne supplerende spørgsmål til næsten alle typer af evalueringer. Via brightspace kan du ca en måned efter semesterstart begynde at tilføje dine egne spørgsmål til evalueringen. På denne side kan du se hvilke standardskemaer vi anvender til evalueringerne.

Den kursusansvarlige tjekker opsætningen af evalueringen kort efter semesterstart for at sikre at det er de rette standardskema der anvendes og at de rette undervisere er koblet på evalueringen.

Nu er evalueringen igang

Når evalueringen åbnes vil de studerende modtage en mail i deres AU mail hvorfra de kan tilgå evalueringen. Du kan som underviser forbedre kvaliteten i den feedback du får fra de studerende ved at:

  • Fortælle de studerende hvordan du vil bruge resultaterne fra evalueringen
  • Fortælle de studerende hvordan de giver konstruktiv feedback
  • Sætte tid af i undervisningen

Når evalueringen afsluttes

Dagen efter evalueringen er afsluttet får du en rapport med resultaterne fra evalueringen, med mindre rapporteringen af forsinket af hensyn til de studerendes anonymitet. Det er som udgangspunkt ved evaluering af vejledning hvor der er få studerende per vejleder.

Der skal mindst 3 besvarelser til at en rapport genereres.

Nu kan du følge op med de studerende og fortælle hvordan du læser resultaterne og hvordan du vil handle fremadrettet. Det understøtter en god evalueringskultur.

Opfølgning med kollegaer eller ledelse

Vi anbefaler at du altid drøfter evalueringen med mindst en anden person for at få en snak om hvad der gik godt og hvad der kan gøres bedre næste gang.

Studieledelsen og studienævnet følger op på evalueringerne mindst en gang i semesteret. Her rapporteres gennemsnittet for spørgsmålet om udbytte som de kategoriserer i rød gul og grøn. Læs mere om den formelle opfølgning i proceduren for evaluering som du finder på denne side.

Support

Har du brug for hjælp så tag et kig på vores supportside. Her finder du guides til hvordan du ændrer din evalueringsopsætning og tilføjer spørgsmål mm. Du kan også komme i kontakt til vores supportteam via dette direkte link. Du skal logge ind med det samme login som du bruger til Brightspace.


Siden er under opbygning - her vil du snart finde flere tips og tricks

Hvis der er noget information du mangler så skriv til os via den nedenstående knap om siden var nyttig. Tak for hjælpen.