Her finder du inspiration til arbejdet med ligestilling, diversitet og inklusion i forhold til arbejdspladskultur.
Institut for Fysik og Astronomi har udarbejdet en ramme for samtaler mellem leder og medarbejder, der skal skabe forventningsafstemning i forbindelse med barsel/forældreorlov. Målet er at klarlægge ønsker om tilknytning til arbejdspladsen under barsel/forældreorlov, og hvilke muligheder der er i forhold til karriere og opstart efter endt orlov.
Hør institutleder Ulrik Ingerslev Uggerhøj fortælle om det i videoen.
Institut for Fysik og Astronomi har haft et ligestillingsudvalg siden 2017. Udvalget består af mænd, kvinder, VIP, TAP, ledere, medarbejdere på forskellige karrieretrin og studerende.
Instituttet ønsker et kontinuerligt fokus på ligestilling, arbejdsmiljø, inklusion og rollemodeller, og at IFA er et godt sted for alle. Udvalget bidrager til dette arbejde.
“Culture is part of the explanation for why we see imbalance at leadership level and horizontal gender segregration in different professions”. I dette afsnit af #DiversityAU podcast forklarer postdoc hos BSS, Aarhus Universitet, Ea Høg Utoft, hvorfor arbejdspladskultur er vigtigt at adressere, når man arbejder med ligestilling og diversitet.
Professor ved Københavns Universitet, Jens Hjorth, præsenterer praktiske tiltag for at skabe en rummelig arbejdsplads på DARK, et tidligere grundforskningscenter på Niels Bohr Instituttet. Han har særlig fokus på, hvordan gør vi diversitet til en drivkraft for ekspertise inden for forskning og en konkurrencefordel i rekruttering af de bedste.
I projektet, som blev gennemført i 2018, så man nærmere på kvindelige forskere, som havde valgt at forlade en akademisk karrierevej. Projektet tog udgangspunkt i den såkaldte ”leaky pipeline”, som betegner det forhold, at det er mere sandsynligt, at kvinder forlader forskning end mænd. I projektet deltog forskere fra Arts og Aarhus BSS.