OneDrive

Hvad er OneDrive?

OneDrive er stedet, hvor du opbevarer dine egne personlige filer. Her ligger de sikkert i skyen, og du har altid adgang til dem - både på PC, tablet og mobilen.

OneDrive giver dig kontrol over, hvem der kan se dine filer. Det er dig selv, der skal give andre adgang til dine filer - ellers er du den eneste, der kan tilgå dem Når du får brug for det, deler du nemt et dokument med andre.

Du og den du deler med kan arbejde samtidigt i et dokument, og OneDrive sørger for, at alle ændringer I foretager bliver gemt. OneDrive kan bruges direkte fra din computer i Stifinderen eller ved at downloade app'en fra office.com

Hvordan får jeg adgang til OneDrive

Alle medarbejdere på AU har allerede fået adgang til OneDrive og kan begynde at bruge det med det samme. På sigt vil data fra personlige drev blive flyttet over op OneDrive. Du vil få besked i god tid inden flytningen. Hvis du kun har få filer placeret på dit personlige drev, kan du vælge at flytte filerne manuelt til OneDrive med det samme.

Hvis du gerne vil downloade OneDrive app'en til din computer, kan du hente den via office.com

Hvornår bliver mine filer flyttet over i OneDrive?

Arbejdet med at flytte filer fra de personlige drev over i OneDrive var planlagt til at starte op i foråret 2020, men er på grund af Corona-krisen blevet udskudt til efteråret 2020. I november starter vi op med at flytte de første filer. 

Du vil modtage en mail med informationer om hvordan processen kommer til at foregå i god tid inden flytningen gennemføres.

Hvis du har spørgsmål til flytningen, kan du rette henvendelse til din lokale IT-support


Vejledninger

Introduktion til OneDrive

Få en introduktion til de grundlæggende funktioner i OneDrive og kom godt i gang med at bruge det.

Introduktionskurset vil give dig en forståelse for, hvad OneDrive er, hvad det kan bruges til, og hvilke forskelle der er på OneDrive til browseren, desktop eller mobil. 

Del et dokument

Med OneDrives indbyggede dele-funktion undgår du at vedhæfte filer i mails og derved at have flere versioner af samme dokument gemt flere steder.

Hvilke filer har jeg delt / er delt med mig?

Skulle du have glemt en delt fils placering, er det let at finde den igen.

Du finder delte filer ved at gå ind på dit OneDrive.

1. I venstremenuen skal du vælge 'Delt'.

Her får du som standard vist de filer, som er delt med dig.

2. Hvis du vil se de filer, du selv har delt, skal du i Værktøjslinjen i toppen af skærmen blot vælge den funktion.

Har du engelsk grænseflade, så hedder funktionen 'Shared'.

Brug OneDrive desktop app via din stifinder

OneDrive kan bruges som en online app i din browser (OneDrive Online) - men også fra din desktop i din stifinder. Du kan blandt andet gøre dine filer tilgængelige offline på din computer.


Sikkerhed i OneDrive

AU har indgået en databehandleraftale med Microsoft, hvilket betyder, at alle medarbejdere trygt kan benytte redskaberne i Office 365. Vi skal dog være særligt opmærksomme på at få klassificeret de data vi arbejde med korrekt, da der gælder særlige regler for håndtering, opbevaringen og deling af almindelige og følsomme personoplysninger (GDPR) samt fortrolige oplysninger.