Datakomprimering

Hvert år bliver poster der er ældre end 5 år datokomprimeret. Det betyder, at de bliver slået sammen i sumposter, så der ikke længere er detaljerede poster i Navision. 

Datokomprimeringen er aftalt med LGØ og IRA. Du kan læse mere om datokomprimeringen på denne side under ”Sagsfremstilling datokomprimering”. På denne side finder du også et eksempel på datokomprimering af sags- og budgetposter. Regnskab gemmer sagsposteringslister, så du kan få detaljerede posteringslister, hvis du har brug for det. Hvilket også bliver vist i eksemplet. 

Datokomprimeringen starter hvert år i maj. 

Sags- og budgetposter bliver først komprimeret efter tastefristerne til ØR1, dvs. fra medio juni. Dermed forstyrrer kørslerne budgetlægningen mindst muligt.  

Fra 2017 og frem så bliver sags- og budgetposter på åbne delregnskab 4 og 5 projekter ikke datokomprimerede. Sags- og budgetposterne på disse projekter bliver ikke rørt før projektet er lukket. Når projektet er lukket, så bliver poster ældre end 5 år komprimeret på linje med alle andre poster. 

Datokomprimeringen bliver gennemført via kørsler, som starter kl. 18 på hverdage og kl. 8.00 i weekenderne. Kørslerne kører ind til ca. kl. 23.00. Datokomprimeringen af poster forventes gennemført senest i august. 

Ved spørgsmål eller ønsker om sagsposteringslister vedr. igangværende eksterne projekter, eller projekter med lang opbevaringspligt kan man henvendelse til: regnskab.eksterneprojekter.oko@au.dk